• Informacje na temat:

    krem śmietankowy do ciast

Przepisy na temat: krem śmietankowy do ciast
  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Idealny do przekładania lub ozdoby tortów i ciast! Równie pysznie smakuje w formie deseru, serwowanego w pucharku z owocami bądź galaretką, posypany wiórkami czekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota!

  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

  • Tort z owocami truskawki i wiśni, przełożony kremami o smaku tiramisu i śmietankowym.

  • Pyszne ciasto.

  • Wypróbowany przepis na "Miodownik śmietankowy"

  • Ciasto: 15 dkg kokosu, 15 dkg maku, 3/4 szkl. cukru, 6 białek, 1,5 łyżeczki proszku do piecz. Krem: 6 żółtek, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 budyń śmietankowy, 1 p. margaryny lub masła, 1/2 l. mleka, 6 łyżek cukru.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowy"

  • ...przy pomocy szprycy. 7) Na różyczkach układamy truskawki. 8) Do dekoracji tortu można też wykorzystać „Krem śmietankowy dr. Oetkera” w torebkach lub krem z bitej śmietany.(...)Składniki: Ciasto: 1) niepełna szklanka mąki pszennej, 2) około 6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej, 3) niepełna szklanka cukru pudru, 4) 3,5 płaskich łyżek cukru kryształu, 5) 4 jajka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Śmietankowy torcik"

Artykuły na temat: krem śmietankowy do ciast
  • Śmietankowy torcik

    ...lodówki. 1/3 kremu mieszamy z dżemem i połową jagód. 3. Ostudzone ciasto przekrawamy na pół. Na jeden z płatów wykładamy biały krem i przykrywamy drugim. Wyrównujemy boki, aby były w miarę gładkie. 4. Kremem z jagodami smarujemy górę oraz boki tortu. Posypujemy resztą jagód. Ciasto wstawiamy do lodówki.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Szwedzki torcik śmietankowy

    Wierzch posypmy cukrem pudrem.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta z kremem

    ...nakładaj na kruche babeczki tuż przed podaniem. W przeciwnym razie ciasto zwilgotnieje i straci na smaku. Budyniowo Ugotuj dość gęsty budyń waniliowy lub śmietankowy (biorąc pół szklanki mleka mniej(...) mielonymi pistacjami. Z budyniowym i chałwowym Składniki na 12 porcji: Ciasto: 5 łyżek cukru, 15 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 15 dag margaryny, 1 łyżeczka sody, 4 łyżki miodu Krem: pół szklanki cukru...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Z francuskiego ciasta

    Smakołyki z francuskiego ciasta podamy do kawy. A te słone - do czystego czerwonego barszczyku.

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Orzechowe frykasy

    Warto jeść orzechy. Poprawią pamięć i urozmaicą smak ciast oraz deserów.

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...