• Informacje na temat:

    krem rumowy do tortu

Przepisy na temat: krem rumowy do tortu
  • Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu(...) powstały krem w chłodziarce 4 godziny. 3) Tort przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. 4) Na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem (około 9 czubatych łyżek). 5) Ozdabiamy boki tortu...

  • Smaczny pomysł na "Krem rumowy"

  • Jest to bardzo smaczny tort kremowy z owocami, oryginalny. Nie jest trudny w przygotowaniu, a najważniejszą zaletą tego ciasta jest to, że można go przyrządzać w lecie, gdy są świeże owoce, np(...) mąkę i ok. 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować i wlać roztarte żółtka, ciągle mieszając, ugotować tak, jak budyń. Krem musi być gęsty. Pozostawić do ostygnięcia, (można wstawić do zimnej wody...

  • Propozycja deseru raczej dla dorosłych, gdyż blaty ciasta nasączone są rumem, który wyśmienicie komponuje się z karmelem.

  • TEN PRZEPIS WYMAGA DUZEJ STARANNOSCI ORAZ CIERPLIWOSCI...TAKZE POWODZENIA...!

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Smaczny pomysł na "Pucharek malinowo-rumowy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pucharek malinowo-rumowy"

  • Smaczny ....do kawki i pogaduszek z koleżankami;)

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

Artykuły na temat: krem rumowy do tortu
  • Tort czekoladowo-rumowy

    ...1. Kakao łączymy z 50 ml wrzącej wody, studzimy. Żółtka ucieramy ze 100 g cukru na kremową masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka łączymy z rozpuszczonym kakao i przesianą mąką. Na koniec(...) do ostudzonej czekolady, mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do tortownicy, polewamy 2 łyżeczkami rumu. Wykładamy krem i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • ...w temp 180 stopni. Poncz: 0,5 l przegotowanej zimnej wody sok z 3 cytryn 1/4 szkl wodki zapach rumowy cukier do smaku   Krem: 1 l smietany kremowki cukier puder do smaku 4 usztywniacze do smietany Dr. Oetker  Ubijamy smietane razem z cukrem pudrem w polowie ubijania dodajemy usztywniacze. Ja na kazdej warstwie kremu kladlam pokrojone w platerki truskawki, ale kazdy...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    ..., 5 żółtek, 3-4 łyżki kawy naturalnej Przygotowanie: 1. Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj jedno całe jajko i 5 żółtek i dalej ucieraj. Porcjami dodawaj po 1 serku oraz po łyżce mleka w proszku. Na koniec ucierania masa powinna być jednolita. 2. W szklance wody rozpuść żelatynę, a gdy ostygnie dodaj ją do masy żółtkowej. Wszystko utrzyj na jednolity krem. 3. Zalej kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszaj...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Muffinki i inne cuda

    ...babeczki w rozgrzanym do 180° C piekarniku ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmij je z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem muffinki możesz jeszcze posypać cukrem pudrem lub polać gotową polewą(...) naczynia ze startą czekoladą wymieszaną z cukrem wanilinowym. Przez cały czas mieszaj. Kiedy składniki połączą się, a masa stanie się jednolita, odstaw ją do ostygnięcia. Jajka umyj, osusz i rozbij...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tylko odrobina słodyczy

    ...z masą. Na koniec dodaj olejek rumowy. 3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodawaj ją porcjami do masy jajecznej. Osącz bakalie z alkoholu, oprósz je mąką, dodaj do ciasta i dobrze wymieszaj. 4. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej (wypełnij ją co najwyżej w 2/3). Piecz godzinę w 180° C. Pergamin usuń dopiero, gdy ciasto zupełnie ostygnie. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...