• Informacje na temat:

    krem na wierzch tortu

Przepisy na temat: krem na wierzch tortu
  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja(...) śmietankę z 1/3 borówek, jogurtem, ksylitolem i żelatyną rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzątku.  2. W obręcze włóż na zmianę po 3 warstwy biszkoptów i kremu. Biszkopty możesz posmarować dżemem. Na wierzchu...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Węgierski tort z wachlarzem

    ...z kakao. Odłóż 1/3 pozostałego jaśniejszego kremu. Resztą jaśniejszego kremu przełóż 7 blatów.  3. Wierzch i boki ciasta oraz brzegi trójkątów posmaruj ciemniejszym kremem. Bok tortu obsyp płatkami(...), domieszaj do ciasta. Podziel je na 8 porcji. Każdą rozsmaruj na spodzie tortownicy (śr. 23 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz po 10 minut w temp. 180°C.  2. Krem: czekoladę posiekaj. Zagotuj...

  • Torcik Ten Przygotowałam na Naszą 5 Rocznicę Ślubu,testowałam Nowy Smak,krem powstał na bazie Pysznych Cukierków Kukułka.

  • Orzeźwiający tort cytrynowy

    ...z cytryny. Mieszaj do zgęstnienia kremu. Wystudź i przełóż nim warstwy biszkoptu, nasączonego herbatą. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, (możesz dodać barwnik). Udekoruj nią boki i wierzch tortu(...), przekrojony na 3 blaty 300 ml posłodzonej herbaty z cytryną Krem: 2 jajka 2 żółtka 160 g cukru 80 g masła sok i skórka otarta z 2 cytryn Dekoracja: 300 ml śmietanki 30 proc...

  • Smaczny pomysł na "Placek z waniliowym wierzchem"

  • Tort kawowy

    ...rozpuść w pół szklanki wody. Biszkopt przekrój na 2 blaty i nasącz kawą.  2. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem i kawą. Wlej przestudzoną czekoladę i zmiksuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Do części kremu dodaj wiśnie i wyłóż na pierwszy blat. Przykryj drugim. Wierzch i boki posmaruj kremem. Masło rozpuść z czekoladą, polej wierzch i posyp orzechami. 

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Tort na osłodę jesieni

    ...warstw tortu. "Schłodzoną masę malinową nakładamy na upieczoną bezę. Następnie rozkładamy połówki truskawek i przykrywamy drugą bezą. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę i rozkładamy na wierzchu tortu bezowego. Wierzch ciasta dekorujemy owocami i letnimi kwiatami. Przed podaniem schładzamy w lodówce pod przykryciem" - radzi w swojej książce popularna blogerka. Przepis oraz zdjęcie...

  • Tort, który upiekłam dla wnusi na roczek. Dekoracją jest wydruk cukrowy, który jest rewelacyjny. Bałam się czy sobie poradzę bo to mój debiut z taką dekoracją ale dzięki wskazówkom Marty, która piecze torty między innymi z tymi wydrukami udało się. I przyznam, że nie potrzebnie się stresowałam bo to proste jest. Tort był z bitą śmietaną z mascarpone, truskawkami, konfiturą z leśnych owoców i dodatkiem kremu maślanego. Tort był pyszny.

Artykuły na temat: krem na wierzch tortu
  • Tort migdałowy z kremem budyniowym

    ...). Przygotowany krem wymieszać z likierem migdałowym. 4. Kremem karpatkowym przełożyć biszkoptowe blaty. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni. Posypać nimi wierzch tortu. Śmietanę ubić z cukrem pudrem(...). 26 cm wyłożyć pergaminem. Nałożyć do niej ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut. Biszkopt wystudzić, potem przekroić na 3 blaty. 3. Krem...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort z ajerkoniakiem

    ...kawałki masło. Zmiksuj na gładki krem. Podziel go na trzy części. Do dwóch dodaj odcedzone mandarynki, wymieszaj i posmaruj kremem dwa blaty, a następnie ułóż je na sobie. Połóż na wierzch trzeci blat(...) posmaruj pozostałym kremem i obłóż masą. Z resztek wymodeluj krawędź wokół tortu. Przed podaniem udekoruj czekoladowymi gwiazdkami.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Budapesztański tort Dobosa

    ...czekoladę, zmiksuj. Krem podziel na 7 równych części. Pięć blatów posmaruj kremem (5 porcji) i ułóż jeden na drugim. Szóstą porcją kremu posmaruj boki tortu i oprósz orzechami. Pozostały krem przełóż do rękawa cukierniczego, udekoruj nim wierzch tortu. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier. Podgrzewaj (nie mieszając), aż cukier się rozpuści i osiągnie bursztynowy...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tort kokosowo-jagodowy

    ...rozpuścić, podgrzewając. Ubić 250 g śmietany na sztywno. Wmieszać ją do masy jogurtowej. Dołożyć ostrożnie żelatynę. Kiedy krem zacznie tężeć, wrzucić pozostałe jagody i 50 g wiórków kokosa. Wymieszać. 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tort Opium

    .... Gotowy budyń przykryć folią spożywczą tak, by dotykała powierzchni kremu, odstawić do wystudzenia w temperaturze pokojowej (nie mieszać). Masło utrzeć, dodać w trzech turach wystudzony budyń, stale ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...