• Informacje na temat:

    krem malinowy do ciast

Przepisy na temat: krem malinowy do ciast
  • Torcik malinowy z kremem twarogowym

    Ciasto, które rozpływa się w ustach!

  • Krem malinowy zasmakuje każdemu.Jest średniokaloryczny,

  • Kakaowo-malinowe, z kremem mascarpone

    ...) nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremki.  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. i piecz muffinki 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź.  4. Przygotuj krem. Do mascarpone dodaj cukier puder  i zmiksuj, aż stanie się puszysty.  5. Na wystudzone babeczki nakładaj porcje kremu,  na wierzchu dekoracyjnie ułóż maliny.

  • Puszysty, smaczny krem z dyni, świetny do ciast oraz deserów.

  • Karpatka malinowa

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj wodę z 1/4 kostki masła. Wsyp do niej mąkę. Mieszając, gotuj, aż ciasto będzie lśniące i łatwo będzie odklejać się od ścianek garnka. Wtedy zdejmij je z ognia i lekko przestudź. Do ciepłego ciasta wbij 1 jajko, zmiksuj. Odstaw do całkowitego wystudzenia.  2. Zimne ciasto ptysiowe utrzyj z pozostałymi jajkami oraz proszkiem do pieczenia. Tortownicę (śr. 26 cm...

  • Biszkopt z malinami i kremem malinowym na śmietance 30%. Rozpływa się w ustach! :)

  • Tarta malinowa

    Składniki: Kruche ciasto: 270 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki cukru pudru szczypta cynamonu łyżka ekstraktu z wanilii  120 g margaryny Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 120 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 torebki Earl Grey Ahmad Tea London Dekoracja: 250 g świeżych malin Cukier puder...

  • Dzisiaj są Jędrusiowe imieniny. Więc ciasto mu upiekłam. Taką nową nowość w naszym domu. I nadałam mu nazwę " Malinowy chruśniak". Ciasto z kremem i malinami w galaretce.

  • Marmurek malinowo-brzoskwiniowy

    Dojrzałe w słońcu owoce, leciutka jak chmurka słodka masa i delikatne ciasto… Takie trio to pokusa nie do odparcia dla małych i dużych łasuchów.

  • Wypróbowany przepis na "Tort malinowy"

Artykuły na temat: krem malinowy do ciast
  • Rolada malinowa

    Zapomniane ciasto powraca.

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Malinowy raj

    ...1. Do przesianej mąki wysp cukier puder oraz sól, wymieszaj. Dodaj pokrojone na małe kawał- ki masło, śmietanę oraz żółtko. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 minut.  2. Formę do tarty posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem...

  • Doskonały deser na upalne dni. Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu Składniki - 1 szklanka malin - 1 szklanka mleka - 1 banan - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 36% PRZYGOTOWANIE Krok 1:Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Maliny, mleko, Śmietankę Łaciatą oraz banana miksujemy w blenderze i dodajemy na sam koniec nasiona chia. Ponownie miksujemy i odstawiamy koktajl na kilka minut.Krok 2:Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.

  • Tartaletki borówkowo-malinowe

    ...1. Mąkę łączymy z 75 g cukru, cukrem waniliowym, jajkiem, masłem i krótko wyrabiamy. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny. 2. 2 jajka, 40 g cukru, śmietankę miksujemy z sokiem wyciśniętym z cytryny i otartą skórką. Dodajemy 75 g owoców i mieszamy. 3. Ciasto wałkujemy, wycinamy 10 kół o średnicy ok. 10 cm i wykładamy nimi formy do tartaletek...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...

  • Mocno malinowa rolada

    ...na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temp. 180°C. Gorące ciasto przełóż na ściereczkę posypaną cukrem wanilinowym, usuń papier, zwiń w roladę. 2. Żelatynę rozpuść(...) żelatynę, zmiksuj. Dodaj pozostałe maliny, delikatnie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki, by lekko stężał. 3. Ciasto posmaruj dżemem, zwiń, pokrój na 20 kawałków. Na 10 plastrach rolady rozłóż krem, przykryj...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tarta brzoskwiniowo-malinowa

    ...likieru pomarańczowego /opcjonalnie brandy 2 brzoskwinie, obrane i pokrojone na plasterki  210g świeżych malin 60g dżemu jabłkowego Przygotowanie: Ubij masło z cukrem pudrem na gładką masę(...) ciasto w płaski okrąg, owiń folią spożywczą i schłodź, aż będzie twarde (około 2 godzin). Delikatnie rozwałkuj ciasto, aż odrobinę zmięknie. Wyłóż nim formę do tarty. Ponownie schłodź ciasto (już...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...