• Informacje na temat:

    krem kokosowy z wiórkami do ciasta

Przepisy na temat: krem kokosowy z wiórkami do ciasta
  • Wieżyczki z kokosową ricottą

    ...ciasto o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Odstaw je na 10 minut. W tym czasie truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Ricottę utrzyj z miodem. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi.  2. Na patelnię (śr. ok. 8 cm) porcjami rozgrzewaj olej kokosowy. Nalewaj porcje ciasta, formując naleśniki (powinno wyjść 20 szt.) Smaż je na rumiano z obu stron (zajmie to ok. 20 minut).  3. Potem bierz po...

  • Krem ma świetna konsystencję , jest szybki i prosty w zrobieniu oraz jest smaczny . Polecam ten krem do przekładania biszkoptu ,oraz murzynka .Ciasto można najpierw posmarować dżemem,a następnie nałożyć krem kokosowy. Polecam !

  • Brownie z kremem kokosowym

    ...30 minut. Wystudzić. Zagotować 500 ml mleka z resztą cukru i cukrem wanilinowym Winiary. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem na budyń o smaku śmietankowym bez cukru Winiary. Wlać do wrzącego mleka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Smaczny pomysł na "Kokosowy krem"

  • Kokosowe profiterolki

    ... włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. i piecz ok. 25 minut.  3. Krem: śmietanę ubij na sztywno, dodając wiórki kokosowe. Wlej rozpuszczoną w mikrofalówce i przestudzoną czekoladę. Wymieszaj i schłodź, by krem stężał. Jeśli jest za mało słodki, możesz dodać syrop z agawy lub miód.  4. Krem przełóż do szprycy i delikatnie nakłuwając ciastka wypełnij ich środki. Zrób polewę - podgrzej śmietanę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śmietanowe wiórkami"

  • Kokosowa niespodzianka

    Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszystą masę.

  • Ciasteczka kakaowe w polewie czekoladowej, obtoczone wiórkami kokosowymi są pyszne i łatwe do przygotowania.

Artykuły na temat: krem kokosowy z wiórkami do ciasta
  • Ciasto rafaello

    Na przygotowanie tego ciasta potrzebujesz ok. 75 minut plus chłodzenie.

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Kokosowa nutka w cieście z kruszonką

    Sposób przygotowania na następnej stronie: Plastry ananasa odcedzamy z zalewy, której nie wylewamy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Pod koniec łączymy ze szklanką cukru i zalewą ananasową, miksujemy na gładki krem. Do powstałej masy, jedno po drugim, dodajemy jaja, mieszamy. Pozostałą mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy.  Blachę o wymiarach 32x38 centymetra smarujemy...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Sekrety kruchego ciasta

    ...bitą śmietanę, krem budyniowy czy świeże owoce nałożysz do ciepłych babeczek, ciasto zwilgotnieje, straci na smaku i na wyglądzie. Nim wyłożysz owoce na surowe ciasto, posyp je manną - w cieście nie zrobi się zakalec. Jak poprawić smak ciasta kruchego? Doświadczone gospodynie do zagniatanych składników dodają skórkę otartą z 1/2 cytryny oraz łyżkę tłustego twarogu - czyni on wypiek...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Sernik cytrynowo-kokosowy

    Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić, zmieszać z pokrojonymi daktylami, 100 g wiórków kokosowych i 4 łyżkami soku z limonki. Wszystko zmiksować...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Pięć sposobów na przypalone ciasto

    ...1. Ciasto przypaliło się od góry? Poczekaj, aż wypiek wystygnie. Potem ostrym nożem zetnij przypaloną warstwę. Ciasto posmaruj lukrem albo oblej polewą czekoladową - zamaskują niedoskonały wierzch. 2. Przypiekły się boki ciasta? Poczekaj, aż ciasto zupełnie wystygnie. Potem tarką do jarzyn zetrzyj przypaloną warstwę. By ukryć wpadkę, boki posmaruj kremem  i obsyp wiórkami czekolady...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...