• Informacje na temat:

    krem kokosowy z wiórkami do ciasta

Przepisy na temat: krem kokosowy z wiórkami do ciasta
  • Brownie z kremem kokosowym

    ...30 minut. Wystudzić. Zagotować 500 ml mleka z resztą cukru i cukrem wanilinowym Winiary. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem na budyń o smaku śmietankowym bez cukru Winiary. Wlać do wrzącego mleka...

  • Krem ma świetna konsystencję , jest szybki i prosty w zrobieniu oraz jest smaczny . Polecam ten krem do przekładania biszkoptu ,oraz murzynka .Ciasto można najpierw posmarować dżemem,a następnie nałożyć krem kokosowy. Polecam !

  • Kokosowe profiterolki

    ... włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. i piecz ok. 25 minut.  3. Krem: śmietanę ubij na sztywno, dodając wiórki kokosowe. Wlej rozpuszczoną w mikrofalówce i przestudzoną czekoladę. Wymieszaj i schłodź, by krem stężał. Jeśli jest za mało słodki, możesz dodać syrop z agawy lub miód.  4. Krem przełóż do szprycy i delikatnie nakłuwając ciastka wypełnij ich środki. Zrób polewę - podgrzej śmietanę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem z wiórkami"

  • Kokosowa niespodzianka

    Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszystą masę.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śmietanowe wiórkami"

  • Ciasto z kremem i sezonowymi owocami

    Sposób przygotowania 1. 100 ml wody zagotuj z cukrem. Z laski wanilii zeskrob miąższ. Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, powoli dodawaj syrop i wanilię. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą lub rękawem cukierniczym nanieś pianę na spód i boki tortownicy. Wstaw ją do piekarnika, rozgrzanego do temp. 140°C, piecz przez około 50 minut. Potem powoli wystudź.  2. Kremówkę ubij na...

  • Smaczny pomysł na "Kokosowy krem"

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną(...)) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu...

  • pyszne, łatwe w wykonaniu

Artykuły na temat: krem kokosowy z wiórkami do ciasta
  • Sekrety kruchego ciasta

    ...bitą śmietanę, krem budyniowy czy świeże owoce nałożysz do ciepłych babeczek, ciasto zwilgotnieje, straci na smaku i na wyglądzie. Nim wyłożysz owoce na surowe ciasto, posyp je manną - w cieście nie zrobi się zakalec. Jak poprawić smak ciasta kruchego? Doświadczone gospodynie do zagniatanych składników dodają skórkę otartą z 1/2 cytryny oraz łyżkę tłustego twarogu - czyni on wypiek...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Sernik cytrynowo-kokosowy

    Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić, zmieszać z pokrojonymi daktylami, 100 g wiórków kokosowych i 4 łyżkami soku z limonki. Wszystko zmiksować...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz większą...

  • Ciasta z kokosem

    ...blachy (32 x 39 cm). Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Biszkopt przenieść na posypaną cukrem ściereczkę. Usunąć pergamin, a ciasto wraz ze ściereczką(...), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 dag wiórków kokosowych, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag niesłodzonego mleka kokosowego, 3 łyżki likieru kokosowego, 20 dag śmietany kremówki 1. Białka wymieszać z łyżką...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kokosowo-czekoladowe ciastka z kremem na dzien Ojca

    .... Roztopic czekolade na parze i posmarowac nia jedna strone ciastek. Poczekac az ostygnie. Krem: 250 g mascarpone 70 g cukru pudru 40 g wiorkow kokosowych sok z pol cytryny 2 listki zelatyny - 4 g namoczyc w zimnej wodzie. z tych skladnikow ubic krem... nastepnie dodac zelatyne roztopiona w lyzce wody na wolnym ogniu. Polaczyc. Na krazku ciasta ulozyc krem, przykryc...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...