• Informacje na temat:

    krem kawowy z koniakiem

Przepisy na temat: krem kawowy z koniakiem
  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    .... W garnku wymieszaj wodę z cukrem i doprowadź do wrzenia. Chłodny roztwór z cukru dodaj do czekolady, wymieszaj na gładko. Restauracja hotelu Ritz, Londyn Tournedos a'la Rossini (polędwicę z gęsią(...) internautów, wspaniały serwuje paryska restauracja Chez Francis: Creme brulee Składniki:  ●500 ml kremówki ●●6 żółtek ●1/3 szkl. białego cukru ●5 łyżek brązowego cukru ●wanilia Przepis: Ugotuj...

  • Delikatny, pyszny, krem, na bazie kremówki i serka mascarpone. Bez dodatku żelatyny. Idealny jako deser, przełożenie tortu lub dodatek do mrożonej kawy.

  • Ma same zalety , jest delikatny, o kremowej konsystencji, rozpływa się w ustach, a przy tym nie wymaga dużo pracy. Polecam. :)

  • KREM JEST SZYBKI W PRZYGOTOWANIU A DELEKTOWAĆ SIĘ NIM MOŻNA DŁUGI CZAS.

  • Bardzo elegancki deser!

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem kawowy"

  • Nie jest to krem do przełożenia tortu.

  • Wypróbowany przepis na "Pieczony krem kawowy"

  • Gorąca czekolada z koniakiem

  • Najlepszy dodatek do kawy

Artykuły na temat: krem kawowy z koniakiem
  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Kawowy z koniakiem Zaparz 2 szklanki mocnej kawy. Posłodź ją 5 łyżkami cukru (najlepiej brązowego) i odstaw do wystudzenia. Potem wymieszaj z 50 ml koniaku. Nasącz biszkopt. Taki poncz najbardziej pasuje do tortów orzechowych oraz biszkoptów przekładanych kremem kawowym lub czekoladowym. Rumowo-cytrynowy Zagotuj 1 szklankę wody z 1/2 szklanki cukru oraz skórką otartą z 1/2 cytryny. Następnie...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tiramisu inaczej

    ...18-20 cm wypełniać na zmianę kremem, kawałkami mango i biszkoptami nasączonymi naparem kawowym. Ostatnią warstwę powinien tworzyć krem. 3. Deser wstawić przynajmniej na 2 godziny do lodówki, aby(...) układać biszkopty (wcześniej zanurzać je w naparze kawowym), krem i pokrojone na kawałki morele (poza sezonem można wykorzystać owoce z puszki - dobrze odsączone z syropu). Ostatnią warstwą jest krem...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto drugi przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 ml wody 125 ml mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) odrobina cukru pudru Krem kawowy: 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki kawy espresso 200g cukru pudru 30ml wody Pralina: 25g masła 220g drobnego cukru 100g orzechów (u mnie 50g pokrojonych orzechów...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Kto by pomyślał, że z dodatkiem szlachetnego trunku jakim jest whisky, można przygotować wiele fantastycznych dań. Zobaczcie zwycięskie przepisy i wypróbujcie je w najbliższym czasie, warto. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas przepisy. Musimy przyznać, że zainspirowaliście nas swoimi pomysłami. Jak się okazuje whisky pasuje nie tylko do mięs, ale także do sosów, ryb i deserów. Mamy zaszczyt przedstawiać zwycięzców. Zaproszenia na 3 edycję festiwalu „Whisky Live Warsaw 2016"...