• Informacje na temat:

    krem do tortu z marcepanem

Przepisy na temat: krem do tortu z marcepanem
  • Wieniec frankfurcki (Frankfurter Kranz)

    ...ostygnięcia. Ciasto trzykrotnie przeciąć w poprzek tak, aby powstały 4 blaty. Budyń zmieszać z cukrem i rozrobić z 8 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony budyń, zagotować mieszając(...), przykryć drugim krążkiem, na który nałożyć 1/4 kremu, przykryć trzecim krążkiem i również nałożyć 1/4 kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Nieco kremu do dekoracji nałożyć do rękawa cukierniczego...

  • Bardzo dobry orzechowy torcik.

  • Torcik z dynią

    Składniki: Biszkopt: 6 jaj szklanka mąki szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus: 40 dag dyni 4 łyżki cukru Krem: 15 dag masła 5 łyżek cukru pudru łyżka żelatyny(...). Przekrój wzdłuż na trzy części. Dynię ugotuj z cukrem. 2. Rozpuść żelatynę. Masło i cukier rozpuść, podgrzej, dodaj żelatynę. Przestudź, dodaj serek, kilka łyżek musu z dyni. Roztrzep. Tort...

  • Wypróbowany przepis na "Tort z marcepanem"

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...wodą. 2. Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego). 3. Ze schłodzonej w lodówce masy formuj(...) (można też użyć kulistej miski - należy ją wtedy wyłożyć folią spożywczą). Krem nałożyć do miski, a na krem wyłożyć wypestkowane wiśnie - można je trochę docisnąć. Odstawić w chłodne miejsce. Po około 20

  • Wypróbowany przepis na "Tort królewski z marcepanem"

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Smaczny pomysł na "Muszelki z marcepanem"

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Smaczny pomysł na "Efektowny torcik z marcepanem i galaretką"

Artykuły na temat: krem do tortu z marcepanem
  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    Kwestia rozmiaru  Wielkość tortu zależy od liczby zaproszonych gości. Zawsze uwzględnijmy dodatkowe porcje, zwłaszcza jeśli planujemy poprawiny. Ta zasada przyda się również, gdy młoda para chce(...) tortu mieszczą się w granicach 24-30 cm. Tort o średnicy 24 cm wystarcza na ok. 20 porcji, a o 6 cm większy to już 35 porcji. Sytuacja wygląda inaczej, gdy tort nie jest okrągły, tylko na przykład...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Marcepanowy tort.. dla meza

    ...szklanka kremowki 2/3 mleka zagotowac z marcepanem pokroionym na malutkie kawaleczki. Mieszac do rozpuszczenia skladnikow. Reszte mleka wymieszac z cukrem, zoltkami i maka ziemniaczana.  Namoczyc(...)... Oczywiscie troche jej opadnie po bokach nalezy to papierem kuchennym wytrzec by calosc ladnie sie prezentowala. Ubic szklanke kremowki, posmarowac boki tortu i posypac je uprazonymi platakmi...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tort jogurtowy z makiem

    ...maku • bita śmietana i masa marcepanowa do dekoracji Sposób przygotowania • Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Jogurt połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną. • Do tężejącego kremu dołóż czekoladę i mak, wymieszaj. Na dnie tortownicy umieść jeden blat, rozsmaruj na nim krem. Przykryj drugim biszkoptem i schładzaj 2-3 godziny. • Boki tortu udekoruj bitą śmietaną...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...