• Informacje na temat:

    krem do tortu z jogurtem

Przepisy na temat: krem do tortu z jogurtem
  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja(...) śmietankę z 1/3 borówek, jogurtem, ksylitolem i żelatyną rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzątku.  2. W obręcze włóż na zmianę po 3 warstwy biszkoptów i kremu. Biszkopty możesz posmarować dżemem. Na wierzchu...

  • Tort z pysznym kremem.

  • Tort z kremem cytrynowym

    ...szklanka jogurtu naturalnego KREM CYTRYNOWY: 250 g masła 3 jajka skórka starta z cytryny 2/3 szklanki soku z cytryny 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej KREM MASCARPONE: szklanka kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki skórki cytrynowej 200 g mascarpone Przygotowanie: 1. Ubij mikserem masło, cukier i esencję waniliową. Dodaj roztrzepane jajka...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort kakaowo-jogurtowy

    Składniki: 60 g masła 3/4 szklanki cukru pudru jajko 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka KREM: 200 ml kremówki 400 ml gęstego(...) rozpuszczalnej Przygotowanie: 1. Ubij mikserem masło z cukrem, dodaj jajko, wymieszaj. Dodaj do masy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mleko. Wymieszaj na gładkie ciasto. 2. Przełóż ciasto do dwóch...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Różowy tort grapefruitowy

    ....  Biszkopt rozciąć tak, aby powstały dwa blaty ciasta i przełożyć kremem. Tort wstawić na 3-4 godziny do lodówki. Pozostałe grapefruity pokroić w plasterki i obłozyc tort.

  • Na dobre rozpoczęcie nowego tygodnia proponuję KREM BOTWINKOWY podany z jogurtem, serem Feta i czarnuszką!!! Prosty, pyszny i jakże sezonowy!

  • Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

    Składniki: 75 g masła 150 g herbatników 6 płatów białej żelatyny 100 g migdałów 125-140 g gorzkiej czekolady 400 g śmietany kremówki 400 g kremowego twarożku 150 g jogurtu naturalnego 75(...) z 1-2 łyżkami, a następnie z resztą kremu. Zmieszać z bitą śmietaną, migdałami i czekoladą, nałożyć na spód ciasta i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Płatki migdałowe uprażyć na patelni bez...

  • Orzeźwiający,kremowy deser na letni podwieczorek:)źródło:Pascal

Artykuły na temat: krem do tortu z jogurtem
  • Tort kokosowo-jagodowy

    .... 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą(...) rozgrzanego do 175°C. Piec 40 minut. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić do stężenia. 2. Zmiksować 200 g jagód. Przetrzeć je przez sitko. Wymieszać z jogurtem i 100 g cukru. Spęczniałą żelatynę...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort jogurtowy

    ...na delikatne puree (albo usuwamy pestki melona, obieramy go i także miksujemy). Dodajemy jogurt. Śmietanę i cukier waniliowy ubijamy na sztywno za pomocą miksera ręcznego. Do kremu jogurtowego dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tort z białą czekoladą i migdałami

    Tort oprószmy cukrem pudrem.

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • Tort kiwi z mascarpone

    Pyszne owoce i doskonały krem!

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tort jogurtowy z makiem

    ...maku • bita śmietana i masa marcepanowa do dekoracji Sposób przygotowania • Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Jogurt połącz z cukrem, śmietaną i żelatyną. • Do tężejącego kremu dołóż czekoladę i mak, wymieszaj. Na dnie tortownicy umieść jeden blat, rozsmaruj na nim krem. Przykryj drugim biszkoptem i schładzaj 2-3 godziny. • Boki tortu udekoruj bitą śmietaną...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...