• Informacje na temat:

    krem do tortów ze spirytusem

Przepisy na temat: krem do tortów ze spirytusem
  • Tort z PRL-u

    Składniki: Ciasto: pół szklanki brązowego cukru,  6 jajek, półtorej szklanki mąki, 3 łyżki margaryny, sól,  łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: pół kg masła, 2 jajka, pół szklanki mleka, sok(...), wsypuj cukier. Dodaj żółtka, delikatnie połącz. Wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wlej stopioną, ostudzoną margarynę. Połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 20 cm. Piecz 45 min w 180°C. Krem...

  • Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

  • ..., 6) 6 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia, 7) 5 płaskich łyżek soku z cytryny (3 cytryny), 8) 1 łyżeczka od herbaty zapachu waniliowego Przygotowanie: 1) Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, żółtka ucieramy z cukrem kryształem. Łączymy powyższe składniki i dodajemy zapach oraz sok z cytryny i miksujemy. 2) Ubijamy pianę z ochłodzonych białek i delikatnie mieszamy...

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • ..., 1 łyżkę wody i pół łyżeczki octu. Upiec 3 takie placki. Krem 3 jajka ubić na parze + pół szkl. cukru + 1 gorzką czekoladę. Gdy krem wystygnie, utrzeć z dwiema kostkami masła i kieliszkiem spirytusu...

  • Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))

  • Beza Pavlova z truskawkami

    Na bezy: - 200 ml białek, - 300 g cukru. Krem: - 400 g masła, - 300 g cukru pudru, szczypta soli, - 300 ml śmietany 36 proc., - 200 g płatków migdałowych lekko uprażonych na suchej patelni(...) przez 50 minut. W tym czasie przygotowujemy krem migdałowy. Masło z cukrem mieszamy i ubijamy, aż masa nabierze białego koloru. Dodajemy śmietanę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dosypujemy...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Delikatna, pyszna zupa krem z białych szparagów. Spróbujcie póki szparagi są z nami :)

Artykuły na temat: krem do tortów ze spirytusem
  • Tortowe sekrety

    Oto triki, które mogą się przydać przy przygotowywaniu tortów.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta z kremem

    Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym zamierzasz przełożyć tort, dodaj łyżkę stołową czystego spirytusu lub innego mocnego alkoholu - przełamie on smak masła (nie będzie wyczuwalny). Do babeczek Krem owocowy, budyniowy, bitą śmietanę...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Biszkoptowa piramida .

    .... 2 . Masa : jajka ubij z cukrem na parze . Dodaj skórkę i sok z limonki . Ostydź . Masło utrzyj , dodaj masę limonkową . Wlej spirytus , utrzyj na gładki krem . 3 . Biszkopt pokrój na 5 plasterków , przy czym każdy kolejny powinien być o 4 cm węższy od poprzedniego . Z wykrojinych pasów ułóż piramidę , przekłądając każdą warstwę kremem limonkowym . Wierzch posmaruj pozostałą masą . Schłodź .

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    ...punkt wesela nie okazał się cukierniczym niewypałem? Zacznijmy od kremów - te na bazie masła są cięższe i bardziej sycące, a śmietankowe lżejsze. Na przyjęcia w ciepłych miesiącach najlepiej zdecydować(...) z nich zrobić dużą konstrukcję, która może się łamać i niszczyć. Przez kilka ostatnich lat modny stał się tort dacquoise (czyt. dakłas), czyli spody bezowe przełożone kremem śmietanowym o smaku migdałowo...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...