• Informacje na temat:

    krem do rurek z kaszą manną

Przepisy na temat: krem do rurek z kaszą manną
  • Śniadanie, czy kolacja przygotujesz w 15 minut. Idealne dla dzieci i mam w ciąży, bogate w w żelazo i kwas foliowy.

  • Zanim opatulimy się na dobrze zapachami piernikowymi, zaproponuję Wam ciasto, które tradycyjnie jest kojarzone ze świętami, niekoniecznie z przyprawą korzenną. Strasznie sycące i obłędnie smaczne, przynajmniej dla mnie - zagorzałej fanki wszystkiego co z kaszką i powidłami. No dobrze - piernik ma swój niepodważalny urok, jednak urozmaicenie tej klasy jest jak najbardziej wskazane.

  • Sprawdzony przepis na "Torcik z kaszą manną"

  • inna wersja naleśników ... kasza manna zamiast mąki :-)

  • miałam ochotę na coś do kawy ale obiecałam sobie, ze do świąt już nic nie upiekę ... rozwiązaniem było kilka szybkich muffinek :-) żeby nie były suche wymyśliłam, że nadzieję je moją ulubioną kaszą manną :-)

  • Polecam jeśli ktoś lubi kaszę mannę.Jest proste i szybkie

  • Gęsta, rozgrzewająca zupa pomidorowa z kaszą manną. Włoski comfort food

  • Sernik z grysikiem, bądź z kaszą manną jak kto woli. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu.

  • Rozpływa się w ustach.

  • Kasza - zmora z dzieciństwa, jednak jej smak w wypiekach w ogóle mi nie przeszkadza.

Artykuły na temat: krem do rurek z kaszą manną
  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. SKŁADNIKI - 1 szklanka jagód - 1 szklanka mleka - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki cukru - ¼ łyżeczki kardamonu PRZYGOTOWANIE Krok 1Jagody miksujemy na gładki mus. Krok 2Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu. Krok 3Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Nowa książka autorki bloga Qmam kasze. Polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend "no waste cooking". Maia Sobczak, blogerka i autorka książek od kilku lat coraz aktywniej promuje trend no waste, czyli ideę niemarnowania jedzenia, gotowania z tego, co zostanie nam z poprzednich posiłków, czarowania z różnych produktów, które w pierwszym odruchu zwykle wyrzucamy - z liści kalafiora, obierek jabłek, czerstwej bułki, czy resztki białego wina na dnie butelki. Tak gotowały nasze babcie i nasze...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała przepis na szarlotkę z tymiankiem. Ciasto 500 g mąki 6 łyżek cukru 250 g chłodnego masła 3 jajka 2½ łyżeczki proszku do pieczenia mąka do podsypania ciasta 2-3 łyżki kaszy manny 1 żółtko Krem angielski 250 ml mleka 3,2% 250 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 6 żółtek 1/3 szklanki cukru drobnego do wypieków 1 laska wanilii Nadzienie 2 kg kwaśnych jabłek 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki pektyny sok z jednej cytryny skórka z 2...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...