• Informacje na temat:

    krem do ciasta bez budyniu

Przepisy na temat: krem do ciasta bez budyniu
  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...budyniu waniliowego (proszku bez cukru) ●2 małe jajka ●30 g cukru; oraz: ●400 g moreli ●wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: 1. Składniki ciasta szybko zagnieć, rozwałkuj, podsypując(...)) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu...

  • Dobiega koniec sezonu malinowego. Więc korzystając z dobrodziejstw lata prezentuje dziś pyszny, szybki deser malinowy! Zamiast ciasta francuskiego można wykorzystać kruche, gotowe ciasteczka. Wówczas nie wymaga pieczenia:) Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam. Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tunel z brzoskwinią i kremem z budyniu"

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...złożyć wokół ciasta, nałożyć krem, wyrównać, odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Karambole pokroić w plastry, ułożyć na torcie. Galaretkę, zagotować z 1/4 l prosecco i 2 łyżkami cukru, lekko tężejącą(...)Znajdziesz tu imponujące torty, babeczki i ciasta o fantazyjnych smakach. Proponujemy ci: Ciasto bananowo-śmietankowe, Wieniec kawowo-mandarynkowy , Babeczki czekoladowo-wiśniowe , Tort Prosecco...

  • Sernik na kruchym spodzie i na czekoladowym budyniu.Sernik dwukolorowy z kruszonką, wyszedł bardzo pyszny.

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    Chociaż klimat Skandynawii nie jest najłaskawszy, Duńczycy od wielu lat znajdują się w czołówce najszczęśliwszych narodów. Dlaczego? Zapewne odpowiedzi można doszukiwać się w hygge, określanym jako „chwile szczęścia, ciepła i bliskości, które możemy odnaleźć w najzwyklejszych sytuacjach”. Nowy, ciepły sweter, spacer z psem i dźwięk szeleszczących pod butami liści, zapach świeżo upieczonego ciasta...

  • Moje ciasto urodzinowe wymyślone i pyszne.

  • Kremówka papieska

    Przygotujesz ją bez trudu.

  • Jest idealny po obiedzie

Artykuły na temat: krem do ciasta bez budyniu
  • Najlepsze przepisy z angielskim kremem cytrynowym

    Krem cytrynowy (lemon curd) jest tak pyszny, że można go jeść samego, ale najczęściej jest stosowany jako dodatek do ciast i deserów.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta ze śliwkami

    Bez nich nie wyobrażamy sobie sierpniowych obiadów. Rozpoczął się sezon na ciasta ze śliwkami!

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    ...orzechów laskowych (bez łupinek), olej do smarowania. Krem: 300 ml mleka, torebka budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki drobnego cukru, 250 g masła. Przygotowanie: Ciasto: Zmielone orzechy mieszamy(...). Mieszankę rozsmarowujemy cienko na papierze do pieczenia. Gdy posypka zastygnie, kruszymy ją np. wałkiem lub tłuczkiem. Krem: Z mleka, budyniu i cukru gotujemy gęsty krem. Chłodny miksujemy...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...4 godziny. Resztę śmietany ubić z drugim cukrem wanilinowym. Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Tort wyjąć z tortownicy, wierzch i boki posmarować ubitą śmietaną, obsypać orzechowym(...) mleka, 4 dag drożdży, 25 dag cukru, 25 dag masła, 1 jajko, szczypta soli, 2 łyżki płynnego miodu, 5 dag śmietany kremówki, 20 dag płatków migdałów, 2 puszki (po 314 ml) mandarynek, 3 opakowania budyniu...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim(...), zagotować. Powstały budyń przykryć folią, ostudzić. Zagotować 10 łyżek mleka, sparzyć nim orzechy. Masło utrzeć z cukrem pudrem i wanilinowym. Ucierając, dodawać po łyżce budyniu i orzechy. Wystudzone ciasto...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...