• Informacje na temat:

    krem czekoladowy jak nutella z kakao

Przepisy na temat: krem czekoladowy jak nutella z kakao
  • Światowy Dzień Nutelli

    Któż nie zna smaku aksamitnie gładkiego, orzechowo-czekoladowego kremu i uczucia wyjadania go łyżeczką wprost ze słoika? W zdrowej wersji proponuje go nawet sama Anna Lewandowska. We wtorek przypada Światowy Dzień Nutelli.

  • Pyszny i zdrowy krem czekoladowy - z awokado i banana :) Dietetyczna nutella jest pełna witamin i pierwiastków, pasuje świetnie do pieczywa, naleśników, omletów, słodkich placuszków czy ciasteczek. I solo oczywiście :)

  • Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!

  • Czekośliwka jest to i nutella gruszkowa bedzie:) Naprawdę polecamy:)

  • Pijąc kakao często przywołuje wspomnienia dzieciństwa, gdyż był to mój ulubiony napój. Nie można jednak zapomnieć, iż jest to bardzo pożywny napój, który ma dużo wartości odżywczych – wapń i magnez. Sprawdza się zarówno jako podwieczorek, jak i drugie śniadanie.

  • Przepyszny krem, przypominający nutellę o wyjątkowym bananowym smaku. Przepis znalazłam u Majany, warto się skusić :)

  • Dietetyczna, zdrowa nutella.

  • Domowa, zdrowsza wersja nutelli, można ją jeść jako krem na kanapki bądź jako deser.

  • Przepis zrodził się już dosyć dawno, gdy miałam nieodpartą chęć na coś słodkiego, a zarazem chciałam zjeść coś zdrowego. Dlatego tłuszczem jest zdrowe awokado, a słodzikiem suszone daktyle. Ten słodki deser do podjadania w pierwotnym przepisie zawiera kakao (2 łyżki), ale z racji tego, że jestem mamą karmiącą nie bardzo mogłam ten składnik dodać. Jednak bardzo zachęcam do jego użycia, bo według mnie wtedy zarówno smakiem jak i kolorem oraz konsystencją przypomina nutellę. Dlatego można...

  • Słodkości na kanapki dla naszych pociech.

Artykuły na temat: krem czekoladowy jak nutella z kakao
  • Jak zrobić domowy krem czekoladowy?

    Nutella - wszyscy znamy ten pyszny krem. Jest on dość drogi, ale prawie każdy supermarket oferuję swoją jego wersję - lepszą lub gorszą. Jednak nie wszystko, co nam smakuje, musi być dla nas dobre...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Smak mundialu

    .... Krem z wódką   Składniki: 125 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kakao 1,5 opakowania biszkoptów pomarańczowych 750 g twarożku 250 g mascarpone 150(...)  Tort czekoladowy "Piłka"   Składniki: 200 g mielonych orzechów laskowych 4 jaja Szczypta soli Opakowanie cukru waniliowego 125 g cukru 15 g skrobi 1 łyżeczka proszku do...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Ciasta na niedzielę

    ...-orzechowego kremu typu nutella, grube wiórki kokosowe, kakao do posypania, tłuszcz do formy 1. Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ucierając, wbijać jajka. Dodać(...) polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...