• Informacje na temat:

    krem czekoladowy do tortu na parze

Przepisy na temat: krem czekoladowy do tortu na parze
  • Tort z PRL-u

    ...: jajka utrzyj z cukrem. Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą, zalej mlekiem, ubijaj na parze, aż zgęstnieją. Ostudź. Porcjami dodawaj masło, sok pomarańczowy i kilka kropli aromatu, ucierając(...)Składniki: Ciasto: pół szklanki brązowego cukru,  6 jajek, półtorej szklanki mąki, 3 łyżki margaryny, sól,  łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: pół kg masła, 2 jajka, pół szklanki mleka, sok...

  • Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Smaczny pomysł na "Krem czekoladowy"

  • Tort czekoladowo-wiśniowy

    Przepis z instrukcją robienia dekoracyjnych wiórków czekoladowych.

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...minutach spód ciasta nałożyć na krem i odstawiać na co najmniej 2 godziny w zimne miejsce. Następnie wybić krem z miski. Do dekoracji: 50 g czekolady rozpuścić na parze i rozsmarować na plastikowej(...) wodą. 2. Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego). 3. Ze schłodzonej w lodówce masy formuj...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • MOCNO CZEKOLADOWE DLA ŁASUCHÓW :)

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

Artykuły na temat: krem czekoladowy do tortu na parze
  • Tort ormiański

    ...i ubijaj na gęsty krem. Zdejmij z ognia i wystudź. Masło utrzyj z rumem i wymieszaj z kremem czekoladowym. Połowę kremu rozsmaruj na jednym blacie i przykryj drugim blatem. Pozostałym kremem posmaruj(...), pozostałe posiekaj, 50 g posiekanych odłóż do dekoracji. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Zmielone orzechy wymieszaj z posiekanymi i 150

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Prosty tort czekoladowy na dzisiejszy wieczor

    ...pergaminie. Czekolade ze smietanka stopic razem na parze. Gdy ostygnie wstawic do lodowki by byla zimna i lekko sztywna. Nastepnie ubic ja mikserem az krem zrobi sie jasniejszy, lzejszy i bardziej(...)   Krem: 15 cl smietanki kremowki 300 g czekolady 70% kakao   Maslo utrzec z ziarenkami z laski wanili i z cukrem na puszytsy krem. Make wymieszac z kakao i z proszkiem. Po lyzce dodawac do...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Muffinki i inne cuda

    ...i ponownie wstaw tortownicę do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie udekoruj wierzch tortu czekoladowymi drażami i polej wąskimi stróżkami polewy czekoladowej. Podawaj, gdy polewa(...) babeczki w rozgrzanym do 180° C piekarniku ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmij je z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem muffinki możesz jeszcze posypać cukrem pudrem lub polać gotową polewą...

  • Oto przepis na tort czekoladowy, który uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. BISZKOPT BEZGLUTENOWY 1blacha 140g gorzka czekolada 50-60% 40g masło 75g marcepan 40g żółtko 175g białko 75g Cukier kryształ   Rozpuścić czekoladę i masło. Uplastycznić marcepan w kuchence mikrofalowej i połączyć z żółtkiem. Połączyć oba miksy. Ubić bezę francuską i dodać. Rozsmarować na całej blasze i upiec w 180C. Natychmiast zdjąć papier po...

  • Słodka niespodzianka

    Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem na parze. Wsyp połowę mąki, proszek do pieczenia oraz kisiel. Wymieszaj trzepaczką. Pianę z białek wymieszaj z ciastem, na koniec dodaj resztę mąki. Piecz 40 min(...) koktajlowych Przygotowanie: 1. 4 białka ubij na sztywną pianę. Do 6 żółtek dodaj cukier i utrzyj na parze na kremową masę. Wymieszaj z pianą oraz 2 rodzajami mąki, kakao i proszkiem do pieczenia. Piecz...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...minutach spód ciasta nałożyć na krem i odstawiać na co najmniej 2 godziny w zimne miejsce. Następnie wybić krem z miski. Do dekoracji: 50 g czekolady rozpuścić na parze i rozsmarować na plastikowej(...) wodą. 2. Utrzyj na krem 50 g miękkiego masła, połącz dokładnie z przestudzoną (ale jeszcze płynną) czekoladą i 30 g cukru pudru (koniecznie przesianego). 3. Ze schłodzonej w lodówce masy formuj...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...