• Informacje na temat:

    krem czekoladowy do biszkoptu

Przepisy na temat: krem czekoladowy do biszkoptu
  • Rolada czekoladowa

    ...z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny 10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na...

  • następnym razem zrobię odrobinę słodszy

  • Ekspresowy tort z kremem czekoladowym i wiśniami.

    Babcia i Dziadek to wyjątkowe osoby. Łączymy z nimi wiele sentymentalnych wspomnień i równie często są naszymi autorytetami. Dlatego warto podarować im prezent prosto z serca. Poświęćmy chwilę czasu na przygotowanie prostego, ale efektownego tortu z wiśniami i czekoladowym kremem. Taki autorski prezent na pewno zrobi wrażenie na każdej Babci i Dziadku!

  • Dzisiaj dla Was przepyszny i lekki krem czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako deser w pucharkach lub do ozdoby babeczek czy muffinek. Krem jest bardzo czekoladowy i bardzo syty - nie każdy da radę zjeść dużą porcję ;-)

  • Czekoladowe gniazdo

    ...ok. 2 centymetrowy spód i takiej samej grubości brzeg. Wydrążone kawałki i wierzch ciasta drobno pokrusz.   3. Śmietanę ubij na sztywno z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Wymieszaj z serkiem śmietankowym (wybierz taki o kremowej konsystencji), okruszkami ciasta i 45 dag owoców. Krem nałóż do środka wydrążonego ciasta. Obsyp resztą owoców, przed podaniem schłodź w lodówce.  

  • Dzisiaj dla Was przepyszny i lekki krem czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako deser w pucharkach lub do ozdoby babeczek czy muffinek. Krem jest bardzo czekoladowy i bardzo syty - nie każdy da radę zjeść dużą porcję ;-)

  • Rolada czekoladowa z malinami

    ..., by spęczniała. Maliny opłucz, osusz. Jogurt wymieszaj z pozostałym cukrem i likierem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Domieszaj ją do masy jogurtowej. Odstaw na ok. 10 minut. Śmietanę ubij, połącz z masą jogurtową. Wrzuć maliny.  4. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, pozostawiając wolne brzegi (po 2 cm) Ponownie zwiń. Roladę włóż do lodówki na 3 godziny. Oprósz cukrem pudrem. 

  • Domowa, zdrowsza wersja nutelli, można ją jeść jako krem na kanapki bądź jako deser.

Artykuły na temat: krem czekoladowy do biszkoptu
  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    ...1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z  4 łyżkami letniej wody i szczyptą soli. Ubij na sztywno z cukrem. Pianę z białek ostrożnie wymieszaj z żółtkami. Mąkę pszenną przesiej(...) zroluj ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia. 3. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odłóż, by spęczniała. W garnku podgrzej 6 łyżek śmietany kremówki, rozpuść w niej spęczniałą żelatynę. Pozostałą kremówkę...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Czekoladowa rozkosz

    .... Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu z owocami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na nim pozostały krem. Na to połóż ostatni blat czekoladowy i posmaruj kremem bez owoców(...)Duet śmietanowo-czekoladowy Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 7 jajek l 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki kakao, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 8 dag czekolady gorzkiej...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...krawędź blachy. Rozłożyć jabłka. Posypać cukrem wanilinowym i cukrem cynamonowym (wanilinowy z dodatkiem cynamonu). Jajka ubić z wodą i cukrem na gęsty krem. Delikatnie wmieszać przesianą mąkę(...). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Z mleka i proszku budyniowego ugotować gęsty krem. Przełożyć do miski, posypać cukrem wanilinowym. Schłodzić. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Mieszając...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Torcik z kremem chałwowym

    ...do pieczenia i kakao. Całość wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy i piecz 35 minut.  Zrób krem. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj 1/4 szklanki mleka i mąkę ziemniaczaną. Resztę(...) rozgniecioną chałwę i zmiksuj. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niej połowę wystudzonego budyniu i ucieraj do uzyskania puszystego kremu.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź ją i wymieszaj...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Aromatyczne poncze do biszkoptów

    ...pasuje do tortów orzechowych oraz biszkoptów przekładanych kremem kawowym lub czekoladowym. Rumowo-cytrynowy Zagotuj 1 szklankę wody z 1/2 szklanki cukru oraz skórką otartą z 1/2 cytryny. Następnie dobrze wystudź i przecedź przez gęste sitko. Dolej 100 ml rumu. Stosuj do nasączania blatów czekoladowych i klasycznych biszkoptów przekładanych bitą śmietaną albo kremem maślanym. Pomarańczowo...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...