• Informacje na temat:

    kotlety z ugotowanych i zmielonych piersi

Przepisy na temat: kotlety z ugotowanych i zmielonych piersi
Artykuły na temat: kotlety z ugotowanych i zmielonych piersi
  • Makrobiotyka: Jesteś tym, co jesz

    ...zagrożenie rakiem piersi i jelita grubego. Cykoria zapobiega nieżytom żołądka i jelit, działa moczopędnie i leczy wypryski. Kotlety z gryki kaszy gryczanej. Ugotuj 2 szklanki kaszy gryczanej. Gdy(...) ryż, grubo zmielona pszenica, jęczmień, płatki owsiane, proso, żyto, kukurydza, gryka). Jeden posiłek powinien opierać się na świeżych, ugotowanych warzywach, koniecznie z dodatkiem strączkowych...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...panierki możesz wykorzystać zmielony sezam albo posiekane orzechy. Potrawy należy smażyć krótko, najlepiej na patelni teflonowej bądź żeliwnej używając oliwy lub oleju. Kotlety czy placki ziemniaczane(...) faszerowanej piersi z kurczaka potrzebne są suszone pomidory w zalewie z oliwy z ziołami. Możesz je kupić gotowe w słoiku lub przygotować w domu. Suszone pomidory z torebki zalej wrzątkiem i zostaw do namoczenia...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Czterech uczestników z Warszawy. Cztery kolacje, z których każda jest szansą na wygraną. Już w niedzielę, 30 września o godzinie 18.00, czwarty odcinek "Ugotowanych"! Tym razem rywalizować za sobą będą: Beata Rupiewicz - sympatyczna pani z dziekanatu Wojskowej Akademii Technicznej, ciesząca się ostatnimi momentami urlopu wychowawczego, Sylwia Gromadzka - pani archeolog i lektorka języka angielskiego, Wojciech Kosiński - właściciel sklepu z płytami i gramofonami, DJ, nauczyciel gry na gitarze...

  • W najbliższym odcinku do kulinarnej bitwy na smaki staną Warszawiacy! Czterech niezwykłych bohaterów i cztery niepowtarzalne pomysły na idealną kolację. Kto tym razem okaże się najbardziej wyrafinowanym smakoszem, a kto najzdolniejszym kucharzem? Czyje dania sprostają wysokim wymaganiom konkurentów i zasłużą na miano najlepszej spośród czterech kolacji? Gotować i udowadniać, że kuchnia to ich namiętność będą: Aleksandra Kisiel - dziennikarka, na co dzień pracująca w redakcji kobiecego pisma,...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....