• Informacje na temat:

    kotlety z tartych pieczarek

Przepisy na temat: kotlety z tartych pieczarek
  • Kotlety sojowe z pieczarkami i serem

    Idealne dla wegetarian

  • Pyszne ,proste ,bezmięsne , "piątkowe" kotlety.

  • Jarskie kotlety z kaszy

    .... Masę przypraw na pikantnie solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Uformuj z niej 6 owalnych kotletów.  2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Kotlety obsmaż ze obu stron. Potem...

  • Takie szybkie, tanie, proste, a jakie pyszne. Porcja na około 9 sztuk.

  • Kotlety z kaszy

    Oto pożywne, sycące i przepyszne burgery dla tych, którzy liczą kalorie! Wystarczy tłuste mięso zamienić na super zdrowe ziarenka i odpowiednio je przyprawić.

  • Wspaniały, intensywny smak pieczarek!!!

  • Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób. 3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami...

  • Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa.

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 15 dag mąki, 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 dag kapusty kiszonej, 30 dag pieczarek, cebula, 10 dag boczku wędzonego, 2 ząbki(...) w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich. Przygotowanie: 30 min Porcja 360 kcal...

  • Pyszne kotleciki z pieczarek do obiadu.

Artykuły na temat: kotlety z tartych pieczarek
  • Kotlety wegetariańskie

    Przygotowanie: 15 minut. Smażenie i duszenie: 30 minut. Składniki: - 50 dag pieczarek, - 40 dag czerstwej bułki, - 2 duża cebula, - 5 jajek, - 15 dag masła, - 50 g śmietany, - bułka tarta(...). 3. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić. Formować owalne kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć do zrumienienia.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Kotlety inaczej

    Tradycyjne kotlety schabowe nie muszą być zawsze takie same.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • ​Makaronowy recykling

    Ugotowałeś za dużo makaronu? Możesz zrobić z niego kotlety, zapiekankę a nawet... pizzę.

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Pieczarkowe inspiracje

    Z pieczarek możesz wyczarować danie główne, chrupiącą przekąskę albo przetwory.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...