• Informacje na temat:

    kotlety z piersi kurczaka w bułce tartej

Przepisy na temat: kotlety z piersi kurczaka w bułce tartej
  • De volaille z kurczaka

    ...wsyp bułkę tartą. Każdy kotlet zanurzaj w jajko, potem w bułce tartej. W małym, ale głębokim rondelku rozgrzej 250 ml oleju. Na gorący tłuszcz kładź porcjami przygotowane kotlety i smaż na złoty(...)Składniki: 3 piersi z kurczaka kostka sera śmietankowego topionego 1/4 kostki masła pół pęczka natki pietruszki 2-3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz jajko do panierowania kotletów...

  • szybkie, proste, bardzo smaczne, soczyste

  • Kotleciki są pyszne

    ...niedźwiedziego (smak czosnkowy) lub ulubionych siekanych warzyw. Czas przygotowania: około godziny W cieście drożdżowym Składniki dla 4 osób: Kotleciki: 50 dag mielonej piersi z kurczaka jajko(...)Z warzywami Składniki dla 4 osób: 40 dag mięsa mielonego jajko kajzerka pół szklanki mleka kilka łyżek bułki tartej cebula 4 dymki olej Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój...

  • warto sprobowac...sa naprawde smaczne

  • Dania na cały tydzień

    ...i pieprz. Wyrób mięso i uformuj kotlety. Do każdego włóż kostkę fety i zalep. Obtocz w bułce tartej i smaż na rumiano.  2. Marchewki obierz, pokrój i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na(...) przygotowania 1. Piersi kurczaka pokrój. Wymieszaj oliwę i przyprawy.Nasmaruj mięso, schłodź. Zrumień na oleju plastry boczku, usmaż kurczaka. Ugotuj do miękkości groszek w łupinach i bób.  2. Ziemniaki...

  • Kotlet w podwójnej panierce zawsze super się sprawdza na weekendowy obiad.

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...błyskawiczne i smaczne danie można np. posypać tartym serem. 6. Farsz do mięsa. Z zielonego groszku można przygotować świetne nadzienie do mięsnych roladek, np. z piersi kurczaka czy indyka. 7. Do omletów(...) masę warto zagęścić tartą bułką (lub kaszą, np. manną lub kuskusem) i doprawić do smaku, np. czosnkiem, solą i pieprzem. Po uformowaniu kotlecików można opanierować je w bułce, po czym usmażyć jak...

  • Łosoś podany w ten sposób smakuje wybornie.

  • Kotlet z kapustą i boczkiem

    Składniki na 4 porcje: - główka kapusty włoskiej, - 1 jajko, - 4 piersi kurczaka, - 2 łyżki śmietany, - litr bulionu warzywnego, - tarta bułka, - 3 plastry boczku wędzonego, - 5 łyżek(...) z 2 łyżkami mleka. Mąkę wymieszać z odrobiną soli i pieprzu. Mięso obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Usmażyć na oleju z obu stron. Boczek pokroić na paseczki, usmażyć na chrupiąco. Kapustę...

  • Szybki i łatwy w przygotowaniu grecki comber z orzechami włoskimi. Niewiele składników wymieszanych drewnianą łyżką i przepyszny orzechowiec z chrupiącą skorupką gotowy :) Ciasto zawsze wychodzi :) Nie urośnie zbyt duże, dlatego śmiało można je przygotować z podwójnej porcji.

Artykuły na temat: kotlety z piersi kurczaka w bułce tartej
  • Smażone dania mięsne

    ...smakowe. Mięso serwujemy zaraz po zdjęciu z patelni. Z jabłkami Na tłuszczu po smażeniu piersi kurczaka podsmażamy grube plastry jabłka (antonówka, szara reneta). Na patelni znów kładziemy mięso(...). Opanierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Frykadelki serwować z zieloną sałatą. Życie na gorąco 35/2011

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...