• Informacje na temat:

    kotlety z indyka z selerem n

Przepisy na temat: kotlety z indyka z selerem n
  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Obtocz je w mące. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je na rumiano ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. 3. Usmażone kotleciki(...) pomidorach Składniki: 40 dag filetu z indyka 4 pomidory 2 cebule 3-4 czerwone papryki 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oleju sól, pieprz słodka...

  • Prosto z Londynu przywiozlam inspiracje na domowe fish &chips - narodowa potrawe Brytyjczyków, obecnie juz troche zapomniana. Do tego sos musztardowy i lekka salatka .Mniej kalorii - wiecej smaku.

  • Filet z indyka - Robert Sowa

    ...; 50 ml czerwonego wina; 50 ml winiaku; kilka goździków. Sposób przygotowania Fileta z indyka umyć, osuszyć, pokroić jak na kotlety, a następnie przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu Prymat(...). Marchewkę i seler przesmażyć, wymieszać z kiełkami. Filet z indyka ułożyć na purée ziemniaczano-pietruszkowym, skropić sosem jarzębinowym, udekorować gruszkami oraz marchewką i selerem z kiełkami...

  • Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!

  • Kieszonki drobiowe w komosie

    Składniki: 4 plastry fileta z indyka 65 dag ziemniaków 30 dag selera 1 główka sałaty  5 łyżek płatków migdałowych 10 dag sera typu parmezan 2 łyżki oliwy 10 dag komosy ryżowej (ew. kaszy(...) wodą, intensywnie mieszając, by pozbyć się z gorzkiego smaku. Potem ugotuj ją na sypko wg przepisu na opakowaniu. Kotlety umyj, wytnij w nich głębokie kieszonki. Mięso posyp solą i pieprzem. Do każdej...

  • kotlet domowy

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min, by żółtko nie do końca się ścięło. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą i posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż...

  • Kotlety mielone to jedno z klasycznych i bardzo popularnych potraw kuchni polskiej. Niestety nie należą one do lekkich dań. Smażone na smalcu zawierają sporo tłuszczu, więc nie każdy może sobie pozwolić na taką dawkę kalorii. Jeśli więc poszukujesz lżejszej wersji tego dania, zapraszam na pyszne kotlety z indyka. Pachnące świeżym koperkiem i czosnkiem. Takie kotleciki sprawdzą się nie tylko na obiad. Świetnie smakują również na zimno, dlatego wystarczy porcja świeżych warzyw i lunch do pracy...

  • Delikatne mięso indycze, podkreślone aromatycznym imbirem i słodyczą wydobytą z marchewki.

  • Szybkie, tanie i łatwe w wykonaniu. Wystarczy dodać ziemniaki lub kaszę i obiad gotowy. Polecam.

Artykuły na temat: kotlety z indyka z selerem n
  • Filet z indyka

    ...; 50 ml czerwonego wina; 50 ml winiaku; kilka goździków. Sposób przygotowania Fileta z indyka umyć, osuszyć, pokroić jak na kotlety, a następnie przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu Prymat(...). Marchewkę i seler przesmażyć, wymieszać z kiełkami. Filet z indyka ułożyć na purée ziemniaczano-pietruszkowym, skropić sosem jarzębinowym, udekorować gruszkami oraz marchewką i selerem z kiełkami...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    ...(z kurczaka i indyka) ✣ Wędliny drobiowe ✣ Pełnotłuste produkty mleczne o zawartości tłuszczu 4 proc. ✣ Majonez, margaryna ✣ Bulion drobiowy (domowy) i zupy ugotowane z jego dodatkiem Uważaj! GRUPA(...)), olej palmowy oraz tłuszcze roślinne utwardzone (trans) ✣ Tłuste produkty mleczne, np. wszystkie śmietany, pełnotłuste sery ✣ Wszelkie smażone produkty, m.in.: kotlety, podsmażany ryż, placki, desery...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Letnia dieta odkwaszająca

    ...z płatków orkiszowych. Dodaj trochę miodu i rodzynek lub daktyli. 2. Obiady Gulasz z indyka:  15 dag piersi z indyka potnij w kostkę, podsmaż na oleju. Marchew i cebulę pokrój w słupki. Smaż kilka(...) kotlety, smaż w głębokim oleju. Do tego sałatka z pomidorów i cebuli. 3. Kolacje Nitki z pesto:  Ugotuj pełnoziarnisty makaron. Zmiksuj 1 szkl. listków bazylii, ząbek czosnku, trochę oleju...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...