• Informacje na temat:

    kotlety z cebulką

Przepisy na temat: kotlety z cebulką
  • Kotlety sojowe z pieczarkami i serem

    Sposób przygotowania 1. Soję mocz w zimnej wodzie całą noc.Zmień wodę, gotuj bez soli do miękkości około 2 godziny, odcedź, zmiksuj. 2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij.Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż z cebulą. Soję wymieszaj z cebulką i pieczarkami,jajkiem, majerankiem, papryką, natką pietruszki, solą i pieprzem. 3. Ser pokrój w kostkę. Każdą kostkę oblep masą z soi, obtocz w bułce tartej...

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone z cebulką"

  • Kotlety schabowe z cebulką i sosem śmietanowym

    Składniki: Pół pęczka szczypiorku 2 cebule 4 kotlety schabowe Sól, pieprz 2 łyżki sklarowanego masła 250 g śmietany 100 g sera gouda Przygotowanie:  Szczypiorek drobno pokroić(...), zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem, dodac pokrojony w kostke ser. Kotlety i cebule nakladac na talerze, polewać sosem śmietanowym.

  • Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem

  • Sekrety śląskiej kuchni: knedle i kotlety z czerstwego pieczywa

    Śląska kuchnia nie kończy się na roladzie z kluskami - udowadniają mieszkańcy Rudy Śląskiej, dzieląc się przepisami w lokalnym konkursie. Najnowsza propozycja to knedle i kotlety z czerstwego pieczywa.

  • Wypróbowany przepis na "Befsztyk z cebulką"

  • Mielone z niespodzianką

    Kotlety mielone w nowej odsłonie...

  • smaczne, soczyste wołowe kotlety na obiad i na zimno do bułki............SMACZNEGO!!!

  • Leśne kotlety

    ...tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę. Wymieszać z masą grzybową, jajami i połową tartej bułki (masa powinna być gęsta). Przyprawić solą i pieprzem. Formować płaskie kotlety, obtaczać je w tartej bułce...

  • Wołowina to mięso, które bardzo lubię, ale nie robię jej zbyt często, to mięso dla ludzi cierpliwych. Dziś chcę Ci pokazać przepis na rumsztyk wołowy z cebulką.

Artykuły na temat: kotlety z cebulką
  • Kotlety bez mięsa

    Kotlety z jajek z cebulką Składniki: 8 jajek, 8 łyżek tartej bułki, łyżka masła, 3 łyżki posiekanej zieleniny (natki pietruszki, szczypiorku), cebula, olej do smażenia, gałka muszkatołowa, sól(...). Z masy jajecznej wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w tartej bułce. Usmaż na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety z kaszy jęczmiennej Składniki: szklanka kaszy...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Leśne kotlety

    Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Starannie umyte i oczyszczone grzyby pokroić i podsmażyć na oleju. Dusić na małym ogniu aż będą miękkie. Przepuścić razem z odciśniętą z mleka bułką przez maszynkę. Na tłuszczu zeszklić posiekaną cebulkę. Wymieszać z masą grzybową, jajami i połową tartej bułki (masa powinna być gęsta). Przyprawić solą i pieprzem. Formować płaskie kotlety, obtaczać je w tartej...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Z gruntu dobre

    ...​ To ich czas! Młode pory subtelnie otulone czosnkowym sosem, różowe rzodkiewki upieczone ze szparagami albo soczyste marchewki zamienione w warzywne kotlety. Wszystkie świeże, chrupiące i pyszne.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Bitki z karkówki z cebulą

    ...1. Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor. 2. Cebule obierz i pokrój...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

Wideo na temat: kotlety z cebulką
  • Jak smażyć, ile czasu gotować i jak podać pulpety?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)