• Informacje na temat:

    kotlety wielkanocne

Przepisy na temat: kotlety wielkanocne
  • Wielkanocne jajka

    .... Obierz i posiekaj cebulę, połącz z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Posól, popieprz, dopraw musztardą. Jajka obierz, ostudź i obtocz mięsem (podobnie jak się formuje kotlety mielone...

  • szybkie i łatwe w wykonaniu

  • Wielkanocne roladki schabowe z serem żółtym i wiosennym sosem

    Sposób przygotowania Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).Przed podaniem...

  • Są naprawdę bardzo pyszne :) Nadają się również na śniadanie Wielkanocne :)

  • Sekrety śląskiej kuchni: knedle i kotlety z czerstwego pieczywa

    Śląska kuchnia nie kończy się na roladzie z kluskami - udowadniają mieszkańcy Rudy Śląskiej, dzieląc się przepisami w lokalnym konkursie. Najnowsza propozycja to knedle i kotlety z czerstwego pieczywa.

  • Oryginalny przepis na świąteczne jajeczka,pięknie się prezentują na wielkanocnym stole:)Polecam:)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●kieliszek białego wytr. wina ●musztarda franc. ●3 łyżki posiekanej natki ●olej ●cytryna ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso pokrój na 4 kotlety. Lekko rozbij. Jajka gotuj w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min, by żółtko nie do końca się ścięło. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą i posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż...

  • Nie może ich zabraknąć na naszym wielkanocnym stole, oprócz innych pyszności babeczki wiodą prym. Prezentują się mega świątecznie. Puszyste, waniliowe z pysznym kremem mascarpone i słodką niespodzianką. Dzieciaki za nimi przepadają i nie tylko :-). Polecam

  • Jajko w roli głównej

    ...harissą, solą i pieprzem. Powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią białka. Kotlety jajeczne Sposób przygotowania Ugotowane jajka obieramy i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy posiekany szczypiorek i natkę oraz kukurydzę z puszki. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Dodajemy surowe jajko. Formujemy kotlety...

  • Dzisiaj pierwsza moja propozycja na wielkanocny stół. Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt bez słodkich babeczek, a najlepiej smakują oczywiście te zrobione własnoręcznie. Moje nie tylko dobrze smakują, ale też świetnie wyglądają i z pewnością rozweselą świąteczny stół. Wykorzystanie cukierków typu "m&ms" to już mój sprawdzony patent.

Artykuły na temat: kotlety wielkanocne
  • Kotlety rybne

    ...dodaj całe jajko oraz tymianek, koper i pietruszkę. 4. Wyrób rękami zwartą masę, uformuj małe kotlety i obtocz w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim kotlety na złoty kolor. 6. Następnie przełóż je do rondelka z roztopioną łyżką masła i podduś 3 minuty. 7. Kotlety rybne podawaj udekorowane pietruszką z purée ziemniaczanym lub kaszą.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przecież, że nie ma sensu mniej gotować - bigosu, gulaszu. Zupę robimy na dziesięć osób i jeśli jej nie zjemy, to zamrażamy. Eleganckie kotlety, wołowina - tak, wtedy gotuje się dla dwojga, czworga(...) wielkanocne u koleżanki. I oprócz rożnych dań z jajkami zrobiła też gefillte fisch - typowo żydowską rybę faszerowaną. Na Wielkanoc? - No tak, powiedziała, że zawsze robią ją na Wielkanoc, chociaż...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Wielkanoc, inaczej zwana Paschą, jest najstarszym, największym i najuroczyściej obchodzonym świętem wszystkich chrześcijan, obchodzonym na pamiątkę Męki, Śmierci i Zmartwychwstania Chrystusa. Dla większości z nich jest to również czas, kiedy po czterdziestu dniach postu można się najeść do syta. Fot. 123RF/Picsel Bez chrzanu nie ma śniadania Tuż po Rezurekcji, czyli porannej mszy odprawianej w Wielką Niedzielę, wszyscy spieszą do domów, by zasiąść do świątecznego, suto zastawionego stołu. W...

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...

  • Planując wielkanocne menu nie zapomnijcie o wyjątkowo aromatycznych sosach. W końcu ten niepozorny dodatek może całkowicie odmienić smak każdego dania. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w najprawdziwszy smakołyk....

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...