• Informacje na temat:

    kotlety siekane z lopatki

Przepisy na temat: kotlety siekane z lopatki
  • Propozycja dla tych, którym znudziły się panierowane kotlety z kurczka. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ulubione kotlety mojego męża. Porcja starcza na ok.8 kotletów.

  • Kotlety siekane to idealne rozwiązanie dla tych, którym znudził się tradycyjny kotlet. Na dodatek robi się je ekspresowo i można przemycić w nich wartościowe warzywa. A więc same plusy :) Ja dzisiaj wykorzystałam ekologiczną pierś z kurczaka, rzodkiewkę i bogaty w witaminę C szczypiorek. Zapraszam! :)

  • Idealne wykorzystanie mięsa gotowanego kurczaka np. z rosołu.

  • Siekane kotlety z kurczaka

  • Kotlety drobiowe siekane z cykorią

  • Kotlety drobiowe z pieczarkami, siekane, podane jako przekąska ciepła z chlebem.

  • Pierś z kurczaka to składnik bardzo często używany w polskiej kuchni. Jednak kotlety w panierce czy roladki mogą się znudzić, dlatego mam dla Was dzisiaj pomysł na coś innego, pysznego i łatwego do przygotowania: kotleciki siekane, w których można "przemycić" warzywa, są smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Świetnie smakują nie tylko na ciepło, ale i na zimno.

  • Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety z piersi kurczaka,zróbcie kotlet siekany;-)Możecie komponować swoje składniki i tak naprawdę za każdym razem cieszyć się innym smakiem.

  • Jeśli potrzebujemy mała porcję mięsa mielonego lepiej jest je drobno posiekać niż mielić bo więcej zostanie w maszynce niż z niej wyjdzie. Polecam pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem papryki, sera żółtego i cebuli:)

  • Szybkie, tanie i łatwe w wykonaniu. Wystarczy dodać ziemniaki lub kaszę i obiad gotowy. Polecam.

Artykuły na temat: kotlety siekane z lopatki
  • Żeberka i kotlety z łopatki

    ...1. Żeberka i łopatkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, a łopatkę na nieduże kotlety. Mięso nakłuwamy widelcem, kotlety dodatkowo delikatnie rozbijamy(...) i skórką, dodajemy czosnek, pieprz, energicznie mieszamy. Marynatą smarujemy kotlety z łopatki. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy. Mięso zostawiamy na noc, by dobrze się...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...