• Informacje na temat:

    kotlet faszerowany brokułami

Przepisy na temat: kotlet faszerowany brokułami
  • Jesienny obiad

    ...kapusty wraz z zasmażką z masła i mąki. Wlej przecier pomidorowy. Podawaj z kotletami i ugotowanymi w osolonej wodzie brokułami.  Pierożki z dynią Sposób przygotowania 1. Dynię pokrój(...)Patison faszerowany Sposób przygotowania 1. Patisony umyj, wytrzyj, odkrój czubki. Wydrąż środek, posól i odstaw. Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i przeciśnięty...

  • Wypróbowany przepis na "Kurczak faszerowany brokułami"

  • Wypróbowany przepis na "Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami"

  • Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"

  • Kotlety mielone z brokułami podane z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórka, marchwi i papryki.

  • Dziś polecam faszerowane ziemniaki z warzywami, znakomity dodatek do mięsa, zamiast zwykłych gotowanych, nie tylko wyglądają dekoracyjnie, smakują rewelacyjnie.

  • Smaczny pomysł na "Schab faszerowany"

  • Polską tradycją jest kotlet schabowy na niedzielny obiad. Więc ja wierna tradycji zrobiłam nie tradycyjne kotlety. Schabowe na orientalną nutę. Cały sekret tkwi w panierce i dodatku sosu sojowego. Wyszło niecodziennie a na dodatek pysznie. Kotlety były soczyste, lekko pikantne i takie z charakterem. Ja polecam!

  • Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany dynią"

  • Pyszny pieczony schab. Aromatyczne i soczyste mięso nadziewane brokułem i suszonymi pomidorami.

Artykuły na temat: kotlet faszerowany brokułami
  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...", a tam naprawdę przychodzą ludzie, którzy chcą nas zaskoczyć i tak np. był łosoś marynowany w czosnku i koperku, do tego słodki sos truskawkowo-waniliowy, puree z brokułów albo kotlet schabowy...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Obiad z mrożonki

    ...przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji 1. Piersi kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, delikatnie rozbić na kotlety - najlepiej przez folię(...). Odcedzić. Ułożyć na dwóch kotletach. Nektarynkę obrać ze skórki, podzielić na cząstki, obrać z białych błonek i poukładać na pozostałych kotletach. 2. Nafaszerowane plastry mięsa zwinąć w roladki...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Pokaż nam wyjątkowy przepis na kotlety mielone i wygraj sprzęt marki Ambition! Zawsze w stu procentach realizujesz przepis na potrawy? A może wolisz tworzyć własne interpretacje dań? Jeśli receptura ekspertów kulinarnych jest dla ciebie punktem wyjścia do stworzenia własnej wersji potrawy, ten konkurs jest dla ciebie. Stwórz i prześlij do nas w formie przepisu wraz ze zdjęciem, swoją autorską wariację na temat kotletów mielonych według przepisu Angeliki Witaszewskiej z powyższego filmu. Na...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...