• Informacje na temat:

    kotleciki zr szpinakiem i brokulem

Przepisy na temat: kotleciki zr szpinakiem i brokulem
Artykuły na temat: kotleciki zr szpinakiem i brokulem
  • Dania z kalafiora

    Kotleciki z sałatką z soczewicy Przygotowanie: Opłukaną soczewicę zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 10 minut, odcedzamy i studzimy. Szpinak płuczemy...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Dania z mozarellą

    ...rozgrzanego do 180°C. Kotleciki serowe na sałacie Składniki na 4 porcje: 2 kulki mozzarelli (po 12,5 dag), pieprz, 3 łyżki mleka, sól, 1 jajko, 7,5 dag bułki tartej, 1 opakowanie (ok. 25 dag) liści(...) oleju rozgrzać i usmażyć na nim opanierowane krążki sera na złoty kolor z obu stron. Kotleciki ułożyć na sałatce. Udekorować szczypiorkiem. Podawać z kawałkiem bagietki.

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Kotlety bez mięsa

    .... Z masy jajecznej wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je w tartej bułce. Usmaż na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety z kaszy jęczmiennej Składniki: szklanka kaszy(...), przypraw solą i pieprzem. Wyrób gładką masę i uformuj małe kotleciki. Panieruj w bułce tartej i smaż z obu stron na złoty kolor. Przygotuj sałatkę: do miski wrzuć umyty i osuszony szpinak. Dodaj...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Pożywna ciecierzyca

    Przygotowanie dań z ciecierzycy nie jest trudne. Zupa, kotleciki, pasty odmienią twoje menu i pozwolą doskonalić kulinarne umiejętności. Ciecierzyca słynie z tego, że zawiera zdrowe, łatwo(...). Ciecierzyca dobrze komponuje się też ze szpinakiem. Przygotuj ją w podobny sposób. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Ugotowaną ciecierzycę odsącz i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dorzuć cebulę i czosnek...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Babcia ma rację?

    ...tego babcia prosi, by zjadł kotlecik. Dziecko skarży się, że babcia każe mu jeść, choć ono nie jest głodne. Oczywiście chciałabyś, by smyk zajadał się brokułami i szpinakiem, ale wydaje ci się, że nie...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...