• Informacje na temat:

    kostki rybne smażenie

Przepisy na temat: kostki rybne smażenie
  • Kotleciki rybne z krakersami - Wiesław

    ...300 g filetów z mintaja lub morszczuka, 1 duża cebula, 6-7 krakersów, jasny bulion z jednej kostki, koperek, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, oregano, olej...

  • Wypróbowany przepis na "Rybne smakołyki"

  • Ryba po grecku z morelami

    Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. dorsz) 100 g suszonych moreli np. Bakalland namoczonych w wodzie 3 papryki konserwowe 1 szklanka wody 1 kostka bulionu rybnego olej do smażenia mąka do oprószenia ryby 4 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka sosu sojowego Przygotowanie: 1. Rybę myjemy, solimy i obtaczamy...

  • Sprawdzony przepis na "Rybne koreczki"

  • Przepis na bezglutenową zupę kokosową

    ...kokosowego, 200 ml bulionu warzywnego, 3 łyżki oleju ryżowego (lub słonecznikowego), 3 łyżki sosu rybnego oraz sok z połowy limonki. Gdy zaopatrzymy się już we wszystkie niezbędne składniki(...) cytrynową. W kolejnym kroku dorzucamy pokrojona w kostki pierś z kurczaka i smażymy przez 2 minuty. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 5 minut. Wreszcie dolewamy kluczowy składnik dla tej zupy, czyli...

  • Łatwe i pyszne.

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego - w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubach podawane jest zielone piwo, a w niektórych miastach nawet rzeki farbowane są na zielono.

  • Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...z gładzicy, - 2 łyżki soku z cytryny, - pieprz, - 25 g parmezanu, - 4 kawałki suszonych pomidorów w oliwie, - 5 gałązek bazylii, - cienko obrana skórka z jednej cytryny, - 200 ml bulionu rybnego(...) oleju, - 50 g roszponki, - biały pieprz, - papryka suszona do dekoracji Przygotowanie: Łososia pokroić na duże kostki, posolić i skropić sokiem z cytryny. Limonkę pokroić na cząstki. Łososia...

Artykuły na temat: kostki rybne smażenie
  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...bialego wina... skrobalam drewniana lyzka dno by sie soki ladnie polaczyly. Wrzucilam do wina garsc swiezych listkow szalwi. Do tego dodalam 100 ml bulionu z ryb, wczoraj posluzylam sie polowa kostki bulionu rybnego Knorr. Zagotowalam calosc, nieco odparowalam i dodalam 50 g zimnego pokrojonego na kawaleczki masla. Wylozylam roladki na talerze, podalam je z ryzem basmati i z szalwiowo...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Roladki rybne z szalwia

    .... Swieze listki szalwi 4 plastry cieniutkie szynki parmenskiej, lub serrano lub innej tego typu sol, pieprz, oliwa biale wino kuchenne okolo 1/2 szk wywar z ryb albo swiezy albo z kostki 1/4 szklanki...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Sposób na rybkę

    ...popularne jest smażenie. Ryba będzie soczysta i zyska chrupiącą skórkę, jeśli przed smażeniem obtoczysz ją w mące. By mięso nie rozpadło się na patelni, wcześniej skrop je sokiem z cytryny. Ryby(...) z cytryny, sól, czerwona i żółta papryka, 350 g brokułów, 250 g pomidorów, cebula, 2 łyżki oliwy, 1/8 l bulionu (z kostki), 1 puszka (200 g) krojonych pomidorów, pieprz, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 15

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety rybne Sporządza się z mięsa ryb drobnych lub gorszego gatunku - płoci, okonia, miętusa, ale też z dorsza. Małe ryby po oskrobaniu i wypatroszeniu należy zemleć w całości (bez głów). Duże(...), 1 l bulionu drobiowego z kostki, 1 cebula, sól, pieprz 1. Przygotować bulion z kostki. Marchewki obrać, wrzucić do bulionu i ugotować. Marchewki wyjąć z bulionu, przestudzić, a potem pokroić w drobną...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...