• Informacje na temat:

    kostki rybne smażenie

Przepisy na temat: kostki rybne smażenie
  • Kotleciki rybne z krakersami - Wiesław

    ...300 g filetów z mintaja lub morszczuka, 1 duża cebula, 6-7 krakersów, jasny bulion z jednej kostki, koperek, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, oregano, olej...

  • Wypróbowany przepis na "Rybne smakołyki"

  • Ryba po grecku z morelami

    Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. dorsz) 100 g suszonych moreli np. Bakalland namoczonych w wodzie 3 papryki konserwowe 1 szklanka wody 1 kostka bulionu rybnego olej do smażenia mąka do oprószenia ryby 4 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka sosu sojowego Przygotowanie: 1. Rybę myjemy, solimy i obtaczamy...

  • Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.

  • Przepis na bezglutenową zupę kokosową

    ...kokosowego, 200 ml bulionu warzywnego, 3 łyżki oleju ryżowego (lub słonecznikowego), 3 łyżki sosu rybnego oraz sok z połowy limonki. Gdy zaopatrzymy się już we wszystkie niezbędne składniki(...) cytrynową. W kolejnym kroku dorzucamy pokrojona w kostki pierś z kurczaka i smażymy przez 2 minuty. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 5 minut. Wreszcie dolewamy kluczowy składnik dla tej zupy, czyli...

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego - w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubach podawane jest zielone piwo, a w niektórych miastach nawet rzeki farbowane są na zielono.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...z gładzicy, - 2 łyżki soku z cytryny, - pieprz, - 25 g parmezanu, - 4 kawałki suszonych pomidorów w oliwie, - 5 gałązek bazylii, - cienko obrana skórka z jednej cytryny, - 200 ml bulionu rybnego(...) oleju, - 50 g roszponki, - biały pieprz, - papryka suszona do dekoracji Przygotowanie: Łososia pokroić na duże kostki, posolić i skropić sokiem z cytryny. Limonkę pokroić na cząstki. Łososia...

  • Przepis jest w rodzinie już od długiego czasu a danie robi się bardzo szybko.

Artykuły na temat: kostki rybne smażenie
  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...bialego wina... skrobalam drewniana lyzka dno by sie soki ladnie polaczyly. Wrzucilam do wina garsc swiezych listkow szalwi. Do tego dodalam 100 ml bulionu z ryb, wczoraj posluzylam sie polowa kostki bulionu rybnego Knorr. Zagotowalam calosc, nieco odparowalam i dodalam 50 g zimnego pokrojonego na kawaleczki masla. Wylozylam roladki na talerze, podalam je z ryzem basmati i z szalwiowo...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Roladki rybne z szalwia

    .... Swieze listki szalwi 4 plastry cieniutkie szynki parmenskiej, lub serrano lub innej tego typu sol, pieprz, oliwa biale wino kuchenne okolo 1/2 szk wywar z ryb albo swiezy albo z kostki 1/4 szklanki...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Sposób na rybkę

    ...popularne jest smażenie. Ryba będzie soczysta i zyska chrupiącą skórkę, jeśli przed smażeniem obtoczysz ją w mące. By mięso nie rozpadło się na patelni, wcześniej skrop je sokiem z cytryny. Ryby(...) z cytryny, sól, czerwona i żółta papryka, 350 g brokułów, 250 g pomidorów, cebula, 2 łyżki oliwy, 1/8 l bulionu (z kostki), 1 puszka (200 g) krojonych pomidorów, pieprz, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 15

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety rybne Sporządza się z mięsa ryb drobnych lub gorszego gatunku - płoci, okonia, miętusa, ale też z dorsza. Małe ryby po oskrobaniu i wypatroszeniu należy zemleć w całości (bez głów). Duże(...), 1 l bulionu drobiowego z kostki, 1 cebula, sól, pieprz 1. Przygotować bulion z kostki. Marchewki obrać, wrzucić do bulionu i ugotować. Marchewki wyjąć z bulionu, przestudzić, a potem pokroić w drobną...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...