• Informacje na temat:

    kostka rumowa w kokosie

Przepisy na temat: kostka rumowa w kokosie
  • Przepis wart wypróbowania: "Rumowa kostka"

  • Świąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie.

  • polecam do kawy....

  • Sprawdzony przepis na "Rumowa babka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"

  • Pyszne kakaowe ciasto z kokosem, przełożone kremem kawowym. Proste i wyśmienite :)

  • Pewnie każdy z Was zna to ciasto. Mi było dane robić je pierwszy raz w życiu... ba! Nawet dzień przed jego przygotowaniem pierwszy raz go jadłam! Zadziwiające, ale prawdziwe. Każdego kogo o nie pytałam kojarzył je z dzieciństwa. Ja pamiętam mazurka.... Kostki z tego przepisu wychodzą obłędnie aromatyczne i miękkie. W smaku przypominają mi ciastka z czekoladą, które można było kupić u nas w pobliskiej piekarni 15 lat temu :-) Na pewno powrócę do tego przepisu jeszcze nie raz :-)

  • Nie puchowa,nie piaskowa a rumowa...:)

  • Szybkie w przygotowaniu ciasto i bardzo smaczne dla osób które uwielbiają kokos.

  • Mięciutkie ciasto biszkoptowe połączone z kremem maślano-budyniowym. Na wierzchu pyszna i chrupiąca beza z kokosem.

Artykuły na temat: kostka rumowa w kokosie
  • Kokos skrywa w swojej skorupce biały, słodki miąższ oraz wodę, które są źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Dzięki nim ma właściwości, które potrafią zaskakiwać! Czym zaskoczy nas kokos?   Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Kokos ma silne właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. Można go spożywać przy problemach trawiennych, takich jak nudności i biegunka. Dodatkowo olej kokosowy zapobiega rozwojowi bakterii coli. 2. Woda kokosowa, oprócz pysznego smaku, ma również...

  • Wiórki, mleczko, a może świeży? W cieście, koktajlu lub w wersji wytrawnej? Podziel się z nami sprawdzonym, kokosowym przepisem, a być może to właśnie do ciebie trafi książka "Moc kokosa". Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie owocu. Włączenie go do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej...

  • Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają kokos za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu! Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Orzech koksowy oraz pozyskany z niego olej, to źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, których nadmiar w diecie przyczynia się do rozwoju chorób układu krążenia, w tym miażdżycy . Z tego względu osoby dbające o poziom cholesterolu powinny ograniczyć ich spożywanie. Olej kokosowy jest obecnie bardzo modnym tłuszczem, chętnie wykorzystywanym powszechnie w kuchni. Natomiast orzech kokosowy, a właściwie wiórki kokosowe są częstym dodatkiem do deserów i słodkich koktajli. Ich walory smakowe...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...

  • Książka jest dowcipnym i praktycznym rezultatem poszukiwań Juliana Barnesa gastronomicznej precyzji. To poszukiwanie pozwala mu uwieść się wielkim szefom kuchni. Pedant w kuchni pocieszy każdego, kto poległ pokonany przez książki kucharskie, i stanie się lekturą, której nikt z legionu wiernych czytelników Juliana Barnesa nie będzie chciał przegapić. Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne jedzenie; nie chce zatruć przyjaciół i chce rozwijać, powoli i z przyjemnością, swój...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...