• Informacje na temat:

    koreczki z mięsa mielonego

Przepisy na temat: koreczki z mięsa mielonego
  • Wielkanocne jajka

    ...500 g mięsa mielonego 100 g tartej bułki sól, biały pieprz 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki mąki do panierowania tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Ugotuj na półtwardo 8 jajek(...) zalej wywarem z kurczaka i odstaw do stężenia. 3. Udekoruj plasterkami grzybów. Podawaj galaretkę np. na kromce razowego chleba. Efektowne koreczki z kawiorem Składniki: 4 jajka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"

  • Jeż mięsno-serowy - hit karnawału!

    Składniki: kromka pieczywa tostowego pół cebuli po 100 g białych i różowych winogron 120 g pomidorków koktajlowych 200 g mieszanego mięsa mielonego żółtko curry sól pieprz 2-3 łyżki(...) wykałaczki razem z winogronami. Kulki mięsne nadziewać na wykałaczki razem z korniszonami lub pomidorami koktajlowymi. Tak przygotowane koreczki wbijać w ananasa. 

  • Sprawdzony przepis na "Klopsiki koreczki"

  • Rozgrzej się jesienną przekąską!

    ...np. Tovago Składniki: 4 kromki żytnich chlebków 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego pół czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 ziemniak 2 łyżki posiekanej natki(...). Z mięsa uformuj podłużne klopsiki i smaż na rozgrzanym oleju. Przygotuj sos czosnkowy przez wymieszanie jogurtu greckiego z rozgniecionym ząbkiem czosnku i posiekaną bazylią. 2. Na chlebek nałóż sos...

  • Smaczny pomysł na "Koreczki z ziemniakami"

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...zapiec z ulubionym sosem. Koreczki na imprezę Z dodatkiem pokrojonej w kostkę wczorajszej bułki można zrobić koreczki. Kawałki kajzerki połącz np. z pokrojonym serem, warzywami, oliwkami i zepnij...

  • Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.

  • Jajka na świątecznym stole

    ...dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć...

  • bardzo fajne , smaczne i szybkie do zrobienia polecam

Artykuły na temat: koreczki z mięsa mielonego
  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Bufet szaleństw

    ...). Roladki Składniki (20 roladek ) - 1 mała cebula - 1 papryka chili - 200 g mięsa mielonego - 2 łyżki orzeszków piniowych - 2 łyżki posiekanej bazylii - szczypta papryki - sól do smaku - 200(...) przyjął go suto zastawionym stołem, ale bez krzeseł. I stąd wziął się bufet szwedzki, który zawojował cały świat. Na karnawałowym stole ustaw maleńkie kanapki, koreczki, szaszłyki, sałatki i warzywa...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Sylwester 2012

    ..., odłożonymi paluszkami krabowymi i gałązkami świeżego koperku. Koreczki z indyka Składniki na 6 porcji: 1/2 kg piersi z indyka, 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej, 10 dag wiórków kokosowych, sól, pieprz, olej...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...kanapek, karnawałową karierę na pewno zrobią różnego rodzaju koreczki np. z sera camembert i orzechów w białym winie . Krążek sera kroimy na kawałki, tak jak tort. Z boku wciskamy połówki włoskich(...). Zalewamy wszystko sokiem pomidorowym z rozdrobnionym czosnkiem, doprawiamy i zasmażamy. Do mięsa dodajemy fasolę (bez zalewy) i warzywa. Wszystko dusimy na niewielkim ogniu przez kilka minut...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    ...łyżka soli kamiennej, 2-3 gałązki świeżego estragonu lub rozmarynu, 3 liście laurowe, łyżka mielonego pieprzu, 6 łyżek oliwy Przygotowanie: 1. Czosnek obierz z łupin, podziel na ząbki. Papryczki(...) i ciemne miejsce. Podawaj do wędlin i pieczonego mięsa. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 190 kilokalorii Świat i Ludzie 34/2011

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...