• Informacje na temat:

    koreczki w winogronem z oliwka

Przepisy na temat: koreczki w winogronem z oliwka
  • Przekąska którą zrobisz w 15 minut!

  • Prosta, wspaniała zakąska na party.

  • Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.

  • Bardzo prosty przepis na koreczki imprezowe - ser pleśniowy w połączeniu z orzechami i winogronami daje naprawdę pyszny efekt :)

  • Świetny pomysł na imprezki dla przyjaciół, jak również kinderparty:)

  • Wypróbowany przepis na "Kolorowe koreczki"

  • Smaczne i szybkie

  • Wszyscy lubią koreczki - są świetnym dodatkiem do każdego stołu. Skala trudności zerowa więc każdy może je przygotować.

  • Karnawał w pełni - więc przyda się kolejny pomysł na szybkie koreczki :) Mogą być również świetną przystawką na romantycznej kolacji w Walentynki :)

  • Zagryzka do wszystkiego na wszystkie okazje.

Artykuły na temat: koreczki w winogronem z oliwka
  • Mleczna droga

    ...świetny sposób na "przemycenie" wapnia do diety dziecka. Hitem dziecięcej kuchni jest także ser żółty. Maluchy najbardziej lubią go w plasterkach na kanapce, w tostach lub zapiekankach. Koreczki...

  • Była znana już w czasach biblijnych. Od tamtego czasu jej gałązka jest dla nas symbolem pokoju i pojednania. Oliwka nie bez powodu była i jest tak ważna - jej właściwości zupełnie nie pasują do niepozornego wyglądu. Jakie skarby kryją w sobie oliwki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Uprawa drzewek oliwnych sięga 5-6 tys. lat wstecz. Najliczniejsze dowody na to znaleziono w Syrii, Palestynie i na Krecie. Dziś na gaje oliwne można się natknąć we Włoszech, Grecji czy Francji. Największym producentem oliwek...

  • Winogrona to owoce z wieloletnią tradycją. Mówiono o nich już w pismach ze starożytnego Egiptu i Mezopotamii. Winorośle, na których rosły, uprawiono przede wszystkim w celu wytwarzania wina. Jednak dzisiaj mają one szerokie zastosowanie zarówno w kuchni jak i w farmakologii. Fot.123rf/picsel Pracują wewnątrz, działają na zewnątrz Winogrona to owoce doskonale wpisujące się w jadłospis każdej diety. Zawierają wiele właściwości odżywczych, przede wszystkim te, które eliminują komórki rakowe....

  • Co dają nam dwie łyżki oliwy z oliwek dziennie? Zobaczmy! Już dwie łyżki oliwy poprawiły wyniki badanych.     Fot. 123RF.COM/PICSEL Według badań (1), dwie łyżki oliwy z oliwek dziennie korzystnie wpływa na zdrowie, zmniejszając ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego. Przebadano niemal 200 ochotników, a po 3 tygodniach stosowania stwierdzono korzystne zmiany w składzie krwi. Poziom markerów stresu oksydacyjnego się obniżył, zmniejszył się poziom trójglicerydów, a stosunek cholesterolu HDL...

  • W sklepach są dostępne niemal przez cały rok, jednak to właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Zobacz, co warto wiedzieć o winogronach, zanim zaczniesz je jeść. Poszukując zdrowej alternatywy dla słodyczy, wiele osób sięga po winogrona. Czy aby na pewno jest to słuszna decyzja? W jaki sposób te niepozorne owoce mogą wpływać na nasz organizm? Oto cztery zaskakujące fakty na temat winogron, które sprawią, że będziesz postrzegać je zupełnie inaczej. 1. Winogrona – przyjaciel serca Naukowcom...

  • Hiszpańskie oliwki idealnie sprawdzają się w polskiej kuchni. Poniżej prezentujemy 7 przepisów na 7 dni tygodnia z Oliwką – prawdziwą hiszpańską celebrytką w tle. Hiszpańskie czarne oliwki z iberyjskim dressingiem   Składniki: hiszpańskie czarne oliwki, oliwa z oliwek, szparagi, cienkie plasterki czarnych trufli, wędzona szynka, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz. Sposób przygotowania: odrobinę oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać szparagi i czarne trufle, smażyć do momentu, aż...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Homer nazywał ją "płynnym złotem". Rzymianie uważali, że sekretem szczęśliwego i długiego życia jest "wino w środku, oliwa na zewnątrz". Według Egipcjan jej zadaniem było dostarczanie przyjemności w zaświatach. Fot. 123RF/Picsel Za odkrycie drzewa oliwnego odpowiedzialni są bogowie - tak twierdziły starożytne ludy rozmiłowane w tym złocistym płynie. Któż mógł bowiem stworzyć drzewo, które może żyć nawet do 1000 lat, a jego gruby pień jest niezwykle odporny na próchnienie? Oliwki były boskim...

  • Jesień to wyjątkowo piękna pora roku, która zachwyca złocistymi promieniami słońca, odbijanymi przez zażółcone liście w parku, letnim, choć już orzeźwiającym wiatrem, kasztanami i obietnicą długich spacerów. Fot. 123RF/Picsel Są jednak i takie jesienne dni, w których marzymy o jak najszybszym powrocie do domu. I mimo że najchętniej ucieklibyśmy pod koc - to przyznajmy, że najcieplej, najmilej i najbezpieczniej jest w kuchni, gdy w garnkach gwarno, a cały dom wypełnia aromat jesiennych dań....

  • O tym, jak Polacy reagują na kulinarną egzotykę, czym różni się kuchnia polska od afrykańskiej oraz jakie zwyczaje panują przy afrykańskim stole opowiada małżeństwo - Iza Gamba Buassa z Kenii oraz Yuga Hugues Buassa z Konga. Wychowaliście się w Afryce, jednak waszym miejscem na ziemi stała się Polska. W jaki sposób się poznaliście i jak zaczęła się wasza kulinarna działalność? Iza Buassa: Kiedy przyjechaliśmy do Polski, jeszcze się nie znaliśmy. Ja zaczęłam studiować dziennikarstwo, a Yuga...