• Informacje na temat:

    kopytka z serem miód

Przepisy na temat: kopytka z serem miód
  • Kuchnia chorwacka

    ...dla różnych regionów. Przysmakami Istrii i Kwaneru są sery i zimne dania. Posiłek zazwyczaj zaczyna się od tacy z pruštem ( wędzona wędlina ), serem i oliwkami. Przede wszystkim jednak podawane są dania(...) w grzyby. Kuchnia Zagrzebia oferuje bardzo dobry kotlet cielęcy z serem oraz pieczenie, gulasze i makarony. W Međimurju obowiązkowo należy skosztować indyka ze słoniną lub kiszkę oraz przystawek...

  • kopytka z serem

  • Skoro wszędzie pieką się babki i mazurki wielkanocne to u mnie będzie troszkę inaczej, ale równie pysznie. Przed Wami: kopytka z serem! Banalne? Wcale nie. Wszystko jest kwestią dodatków. Są bardzo uniwersalnym daniem. Dla mnie to smak dzieciństwa. Zdecydowanie kojarzę je z kuchnią mojej Babci. Są szybkie do przygotowania, stąd bardzo często goszczą na moim stole, jednak z przeróżnymi dodatkami. Doskonale smakują z sosem grzybowym lub na słodko np. z owocami. Dziś prezentuję najbardziej...

  • Jest to danie obiadowe z gotowanych ziemniaków, mąki i białego sera.

  • Rodzinny przepis, który gościu u mnie w rodzinie już od 3 pokoleń. Klasyczny i bardzo prosty ;)

  • Kopytka są bardzo delikatne to doskonała alternatywa dla zwykłych kopytek ;)

  • Kopytka

  • Sprawdzony przepis na "Kopytka ziemniaczane"

  • kopytka to coś pysznego obiadu- proste domowe kopytka.

  • Przepis na kopytka ze skwarkami

Artykuły na temat: kopytka z serem miód
  • Dynia dla początkujących i zaawansowanych

    Z jej miąższu przygotujesz zupę krem, tartę, konfiturę, smażone gniazda, a nawet kopytka! Ten fascynujący owoc szybko syci i... nie psuje nam figury.

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ..., kopytka, a także biszkopty bez cukru, czerstwe ciasto drożdżowe, pszenne pieczywo. Zrezygnujmy z grubych kasz, razowych makaronów i chleba: są ciężkostrawne, mogą drażnić układ pokarmowy.  Warzywa...

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Na rynku znajduje się wiele gatunków miodu, tylko jak wybrać ten właściwy? Jaki miód jest najzdrowszy?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje miodów Miód dzielimy w zależności od tego, z jakiego surowca został wykonany. Wyróżniamy trzy grupy: nektarowe, czyli kwiatowe, spadziowe oraz mieszane. Istnieją także miody syntetyczne. Nie mają jednak korzystnych właściwości zdrowotnych,...

  • Naturalnie smaczne

    .... Można podawać je z pieczonymi ziemniakami, kopytkami lub z pieczywem. Filet z dorsza z kurkami, szalotką i cytryną 2 porcje Poziom trudności: 3 Składniki: 2 filety z dorsza bez skóry (120(...) masę do miski, dodaj żółtko i mąkę, wyrób ciasto. Odstaw je na pół godziny. Uformuj z ciasta kluseczki gnocchi (lub zrób wałeczek i potnij go jak na kopytka). Nagnieć je odwróconym widelcem, by...

  • Promocja i sprzedaż produktów pszczelarskich i sprzętu pszczelarskiego, wystawa „Pszczoły i ludzie”, spotkanie pszczelarzy w Urzędzie Miasta Krakowa i konferencja poświęcona pszczelarstwu w środowisku krakowskim. Fot. 123RF/Picsel To tylko część wydarzeń, które znalazły się w programie „Krakowskiego Miodobrania", czyli Święta Zrzeszenia Pszczelarzy Krakowskich, które rozpocznie się 30 sierpnia (piątek) i potrwa do 1 września (niedziela). Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Krakowa...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do...

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Jednak, aby cieszyć się jego właściwościami, musimy zyskać pewność, iż nie kupujemy podróbek. Fot. 123RF/Picsel Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że jego regularne spożywanie ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Miód zawiera dużo mikroelementów, kwasów organicznych i substancji bakteriobójczych. Jedną z nich jest...

  • Ulubienica Ameryki

    Zapiekanka z kopytkami Składniki na 4 porcje: 80 dag mrożonych kopytek, 50 dag dyni, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 1 duży ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki startego ostrego sera(...), cebulą, papryką i czterema łyżkami oleju. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Kopytka ugotuj w osolonej wodzie na pół twardo, dobrze odcedź i włóż do naczynia do zapiekania. Dodaj...

  • Mówi się, że im gorszy smak lekarstwa, tym lepsza jego skuteczność. Od reguły zdarzają się jednak wyjątki. Miód to słodkie i pozbawione chemii remedium na wszelkie dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Naukowcy dowiedli, że miód to naturalny, a przy tym skuteczny sprzymierzeniec w walce o zdrowe płuca, który ogranicza chęć sięgnięcia po papierosa. Naturalny miód ogranicza stres oksydacyjny, zapobiega rozprzestrzenianiu się wolnych rodników oraz zwiększa poziom przeciwutleniaczy w organizmie....