• Informacje na temat:

    kopytka z

Przepisy na temat: kopytka z
  • Kopytka

    Smakują każdemu!

  • Kopytka

  • Zrazy z kopytkami

    Zrazy podane z kopytkami to pomysł na wyśmienity obiad...

  • kopytka z serem

  • Kopytka

    Na kopytka najlepsze są ziemniaki suche, sypkie. Zapytaj o nie sprzedawcę lub poszukaj takiej informacji na opakowaniu. Dobre będą też uniwersalne gatunki, np. irga i irys.

  • kopytka to coś pysznego obiadu- proste domowe kopytka.

  • Kopytka z kurkumą

    Sposób przygotowania Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do purée wbij jajka, dodaj mąkę, przyprawy i ser. Z ciasta uformuj wałeczki i potnij je na kopytka. Widelcem odciśnij na nich wzorek. Gotuj je we wrzątku ok. 5 minut od wypłynięcia. Boczek pokrój w kostkę i posmaż. Dodaj do niego kopytka i smaż aż będą miały chrupiącą, brązową skórkę. Na talerzu rozłóż rukolę, kopytka z boczkiem i porwij na...

  • Przepis na kopytka ze skwarkami

  • Smażonka z kopytkami

    ..., by woda wrzała. Odrywaj po kawałku ciasta, formuj wałeczek, krój na kopytka. Wrzucaj je od razu do wody. Gotuj 3-4 minuty. Gdy wypłyną, wyjmuj je łyżką cedzakową. 2 Groszek obgotuj w wodzie z cukrem. Cebulę potnij w piórka, czosnek posiekaj, boczek pokrój w słupki. Pieczarki umyj, podsmaż na 1 łyżce oliwy z boczkiem, czosnkiem i cebulą. Dodaj rozmaryn i groszek. 3 Kopytka podsmaż na reszcie...

  • Przypomnienie smaków z dziecińtwa. Kopytka ze skwarkami

Artykuły na temat: kopytka z
  • Kopytka po włosku

    Kluski podawaj polane masłem i posypane startym serem.

  • Kopytka doskonale wypadają solo, ze skwarkami, z cebulką, ze zrumienioną bułką tartą lub z sosem mięsnym, czy grzybowym, a także - po drobnych modyfikacjach - na słodko. Mogą być daniem głównym, mogą być także dodatkiem. Zawsze smakują dobrze i są lepsze od zwykłych ziemniaków. Fot. 123RF/Picsel Kopytka są potrawą tanią w przygotowaniu, nie wymagającą dużej ilości składników i wykorzystującą to, co rodzi ziemia. Jest to także potrawa uniwersalna, którą, bez większych modyfikacji, można podać...

  • Gulasz z kopytkami

    Skorzystaj z naszego pomysłu i zaserwuj gulasz z kopytkami. To apetyczne, smaczne i sycące danie.

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Kopytka z sosem

    ...lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka. W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk). Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały. Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Kolorowe pomidory z kopytkami

    ...1. Ziemniaki ugotować, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę. Szpinak umyć (zostawić kilka liści do dekoracji), przesmażyć na 1 łyżce oliwy, wystudzić, posiekać. 2. Z ziemniaków, mąki, jaj, szpinaku i szczypty soli zagnieść ciasto, pokroić na kopytka, ugotować. Boczek zrumienić na suchej patelni, zdjąć, przesmażyć kopytka. 3. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, na nie wyłożyć kopytka...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Kopytka z ziołami i czosnkiem

    Wytrawne kopytka.

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

Wideo na temat: kopytka z
  • Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru według Iny Rybarczyk

    Blogerka kulinarna Ina Rybarczyk wydała książkę "Łowcy smaków", w której zamieściła sporo przepisów dla miłośników kuchni roślinnej bez glutenu i rafinowanego cukru. W "Dzień Dobry TVN" łowczyni smaków przygotowała kopytka z batatów z wegańskim parmezanem, jaglaną tartę kawową z daktylami i czekoladowo-orzechowy mus z czerwonej fasoli.

  • Andrzej Polan i młoda kapusta na wiele sposobów

    Andrzej Polan otworzył sezon na młodą kapustę. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował niekonwencjonalne potrawy bazujące na młodej kapuście. Na stole pojawiły się takie wiosenne pyszności, jak: pełna głowa kapusty, głąb z kapusty z marynowanym łososiem oraz kopytka z młodą kapustą, pomidorami, wędzonką i serem.

  • Kuchnia z burakiem w roli głównej

    - Buraki mają bardzo dużo wartości mineralnych - powiedział Andrzej Polan, który przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z burakiem w roli głównej. W menu znalazły się potrawy takie, jak: zupa z ciecierzycy z pieczonymi burakami, kopytka buraczane z sosem oraz smażony dorsz i buraki z żurawiną. (DDTVN/x-news)