• Informacje na temat:

    koperta z kapusta

Przepisy na temat: koperta z kapusta
  • Czasem tak niewiele trzeba, aby stworzyć naprawdę pomysłowe i pyszne danie. Kurczak w otoczeniu warzyw, ukryty w kopercie z ciasta francuskiego z pewnością zrobi na gościach piorunujące wrażenie. Czas jego przygotowania jest wyjątkowo krótki. Na talerzu danie prezentuje się ciekawie, a smakuje wybornie. Potrawa z pewnością sprawdzi się w ramach lekkiego, a zarazem eleganckiego obiadu.

  • Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami

  • dla lubiących kapustę i nie tylko

  • Młoda kapusta jako danie główne.

  • pyszna kapustka z dodatkiem pomidorów. Nadaje się jako dodatek do ziemniaków lub jako osobne danie.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • najlepiej smakuje z ziemniakami i schabowym oczywiście :)

  • Smaczna kapusta, prosta w wykonaniu

  • Pożywne danie do rolady

Artykuły na temat: koperta z kapusta
  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    ...jedyny chleb na świecie po podgrzaniu placka w tosterze, mikrofalówce, na grillu lub w opiekaczu tworzy się koperta. Do tak uformowanej pitty można nałożyć dowolne nadzienie: od sera żółtego, wędliny(...). Można ją podgrzać ponownie uzyskując efekt ciepłej skórki chlebowej z dowolnym nadzieniem. Pitta z bryzolem drobiowym Ilość porcji: 4. Składniki: bryzol drobiowy (4 szt.), kapusta pekińska...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dekalog zdrowej diety

    Żeby podjąć określone kroki i zacząć zdrowo jeść, tak naprawdę nie trzeba zbyt wiele. Wystarczy trochę informacji, na temat tego, co w naszym codziennym jadłospisie powinno się znajdować. Oczywiście są to same zdrowe produkty. Ale czy wiesz, jakie?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gdy płoną policzki

    ...podłogę. Raz tak się stało, a na wierzchu była koperta z wielką literą "M" - to monit z banku. Akurat przechodził sąsiad, schylił się, żeby pomóc, a ja myślałam, że spalę się ze wstydu - opowiada Pola(...) pod choinkę. Z wnuczką Bożena widuje się w weekend, kiedy córka i zięć przychodzą na obiad. - Kluski robię raz-dwa, pieczeń, modra kapusta, nic takiego, nie mam czasu na wymyślanie - opowiada. W sobotę...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Przysmaki z patelni

    Dziś zapraszamy na smakowite kąski smażone w niewielkiej ilości tłuszczu.

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Korzenie zapuszczam w asfalt

    ...łapówka. Tym razem to nie były drogie gadżety. Po prostu koperta z banknotami, którą dostałam od agentki pewnego średniej klasy artysty – opowiada. – Kiedyś przy marghericie wpadłyśmy na pomysł...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...