• Informacje na temat:

    koniak di pasztetu

Przepisy na temat: koniak di pasztetu
  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    ...koniakiem, podpalamy i pozostawiamy, aż alkohol sam zgaśnie. Śliwki zalewamy wodą i winem, dodajemy miód i gotujemy do czasu, aż uzyskamy ciemny, esencjonalny płyn (ok. 500 ml). Kajzerki zalewamy ciepłym...

  • Wyśmienity do kawy,lodów i nie tylko.

  • Wołowina ze szpinakiem

    Składniki: 80 dag polędwicy wołowej 2 łyżki pasty truflowej pasztet z gęsiej wątróbki (opcjonalnie) kostka masła 100 ml koniaku sól, pieprz bagietka 2 opakowania świeżych liści szpinaku orzechy piniowe uprażone na suchej patelni rozmaryn (dekoracja) Przygotowanie: 1. Plastry mięsa (3-4 cm) usmaż na maśle, dodaj pastę i koniak. Podduś. Owiń w folię alum. i trzymaj w cieple...

  • Smaczny likierek

  • Kuchnia moskiewska

    ..., ciekawe są też alkohole z byłych republik (np. kultowy koniak Ararat). Rosjanie szczególne właściwości przepisują żurawinie - dlatego trzeba spróbować soku ( a jeszcze lepiej morsu - musu) żurawinowego...

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet drobiowy z koniakiem"

  • Lazania z mięsem troszkę przeze mnie zmodyfikowana ( sposób podania)

  • Proste,szybkie i smaczne!!! Przepis z zapożyczony z Angielskiego pabu,troszke zmodyfikowany.

  • Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.

  • Pyszne spaghetti z owocami morza w sosie pomidorowym - zasmakuje każdemu miłośnikowi frutti di mare :)

Artykuły na temat: koniak di pasztetu
  • Mus z wątróbek

    ...pozostać miękkie). Wlej brandy lub koniak, gotuj ok. 1 min. Na koniec wlej śmietankę, wymieszaj i zdejmij z ognia. Gdy wystygnie, zmiksuj na gładki mus, następnie przetrzyj przez sito. Dopraw do smaku(...). Dodaj napęczniałą żelatynę i podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Gdy wystygnie, rozłóż na wierzchu pasztetu. Włóż na kilka godzin do lodówki. Zobacz także:

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Sekrety udanego przyjęcia

    ...łokci na stole. Nie oblizujemy łyżeczki od kawy czy herbaty, nie zostawiamy jej także w filiżance, odkładamy na spodeczek. Kieliszek z winem trzymamy za nóżkę, z koniakiem za czaszę. Nie podajemy...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    ..., gałązka tymianku, 1 jajko, 3 łyżki koniaku, 100 ml śmietany 12 proc., 60 g pokrojonych orzeszków pistacjowych, 150 g plastrów słoniny bez skóry, mielone ziele angielskie, sól, pieprz, kwiat i gałka(...)), posiekany tymianek, koniak oraz śmietanę. Składniki wymieszać na jednolitą masę. Dorzucić orzeszki pistacjowe. Masę delikatnie przemieszać. 3. Formę na pasztet wyłożyć plastrami słoniny. Napełnić...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Przygotuj się na przyjęcie

    ...wśród gości z tacami. Na stolikach ustawiamy minibufety: deskę polskich serów, tacę z włoskimi wędlinami, pasztet z kurzych wątróbek (dodaję do niego koniak i sok z pomarańczy, a zanim włożę go do...

  • Wielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych...

  • Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziliby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych propozycji...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...