• Informacje na temat:

    koniak di pasztetu

Przepisy na temat: koniak di pasztetu
  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    ...koniakiem, podpalamy i pozostawiamy, aż alkohol sam zgaśnie. Śliwki zalewamy wodą i winem, dodajemy miód i gotujemy do czasu, aż uzyskamy ciemny, esencjonalny płyn (ok. 500 ml). Kajzerki zalewamy ciepłym...

  • Wyśmienity do kawy,lodów i nie tylko.

  • Wołowina ze szpinakiem

    Składniki: 80 dag polędwicy wołowej 2 łyżki pasty truflowej pasztet z gęsiej wątróbki (opcjonalnie) kostka masła 100 ml koniaku sól, pieprz bagietka 2 opakowania świeżych liści szpinaku orzechy piniowe uprażone na suchej patelni rozmaryn (dekoracja) Przygotowanie: 1. Plastry mięsa (3-4 cm) usmaż na maśle, dodaj pastę i koniak. Podduś. Owiń w folię alum. i trzymaj w cieple...

  • Smaczny likierek

  • Kuchnia moskiewska

    ..., ciekawe są też alkohole z byłych republik (np. kultowy koniak Ararat). Rosjanie szczególne właściwości przepisują żurawinie - dlatego trzeba spróbować soku ( a jeszcze lepiej morsu - musu) żurawinowego...

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet drobiowy z koniakiem"

  • Lazania z mięsem troszkę przeze mnie zmodyfikowana ( sposób podania)

  • Proste,szybkie i smaczne!!! Przepis z zapożyczony z Angielskiego pabu,troszke zmodyfikowany.

  • Każdą nalewkę rozcieńczam ale po spróbowaniu tej- postanowiłam zostawić taką jaka jest. W smaku przypominała bowiem dobrej jakości koniak. Polecam.

  • Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.

Artykuły na temat: koniak di pasztetu
  • Pasztet mięsny

    Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Pasztet mięsny

    Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy. Bułkę zalej śmietaną, gdy spęcznieje, połącz z mięsem....

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Mus z wątróbek

    ...pozostać miękkie). Wlej brandy lub koniak, gotuj ok. 1 min. Na koniec wlej śmietankę, wymieszaj i zdejmij z ognia. Gdy wystygnie, zmiksuj na gładki mus, następnie przetrzyj przez sito. Dopraw do smaku(...). Dodaj napęczniałą żelatynę i podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Gdy wystygnie, rozłóż na wierzchu pasztetu. Włóż na kilka godzin do lodówki. Zobacz także:

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Sekrety udanego przyjęcia

    ...łokci na stole. Nie oblizujemy łyżeczki od kawy czy herbaty, nie zostawiamy jej także w filiżance, odkładamy na spodeczek. Kieliszek z winem trzymamy za nóżkę, z koniakiem za czaszę. Nie podajemy...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    ..., gałązka tymianku, 1 jajko, 3 łyżki koniaku, 100 ml śmietany 12 proc., 60 g pokrojonych orzeszków pistacjowych, 150 g plastrów słoniny bez skóry, mielone ziele angielskie, sól, pieprz, kwiat i gałka(...)), posiekany tymianek, koniak oraz śmietanę. Składniki wymieszać na jednolitą masę. Dorzucić orzeszki pistacjowe. Masę delikatnie przemieszać. 3. Formę na pasztet wyłożyć plastrami słoniny. Napełnić...

  • Wielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych...