• Informacje na temat:

    koltleciki rybne

Przepisy na temat: koltleciki rybne
  • Postne ale pyszne

  • klopsiki rybne w zalewie octowej

  • połączenie ryżu i ryby,delikatne w smaku

  • Na piątkowy obiad idealne ;-d

  • Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.

  • Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

  • Pierwsze rybne kotleciki ktore smakowaly mijej corce,ona lubi ryby tylko nie w postaci kotletow,a te zjadla ze smakiem.

  • Kotleciki rybne to miła odmiana dla tradycyjnie podanej, usmażonej lub upieczonej ryby. Wybrałam mintaja, ale można zrobić je z każdej wyfiletowanej ryby.

  • Bardzo dużo jest przepisów na kotlety rybne. Jednak stwierdziłam że sie podzielę tym przepisem ze względu na dodatkowy składnik mięsny w daniu rybnym:). Polecam są po prostu pyszne.

  • Pyszna przekąska na stół.

Artykuły na temat: koltleciki rybne
  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Już 23 października ukaże się polskie wydanie długo wyczekiwanej książki Jamiego Olivera „15 minut w kuchni”. To ponad 100 przepisów na błyskawiczne posiłki do przygotowania w kwadrans - dania mięsne, rybne, wegetariańskie, kanapki i śniadania. Oliver czerpał inspirację z kuchni całego świata, przygotowując autorskie wersje potraw kuchni angielskiej, francuskiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, marokańskiej i wielu innych. W książce „15 minut w kuchni" znajdziecie mnóstwo trików, jak...

  • Święta tuż, tuż! A my coraz bardziej zabiegani. Jak znaleźć czas, by spokojnie usiąść i zasępić się nad bożonarodzeniowym menu? Niby tradycja nakazuje i niby wszystko jasne, ale co wybrać i co ugotować? Z pomocą przychodzi Smaker. Mamy dla Was kolejną darmową książkę kucharską! Razem z nami poznacie, aż 80 pomysłów na bożonarodzeniowe potrawy. Nie zabraknie przepisów na błyskawiczne sałatki, rybne przystawki, smaczne zupy, inspirujące pomysły na karpia i nie tylko. Masz Kindle, iPad...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • W zeszłym roku wydaliśmy 80 pomysłów na Boże Narodzenie. Nasza książka cieszyła się ogromną popularnością i mamy nadzieję, że zaproponowane potrawy znalazły się na niejednym polskim, a może i nie tylko polskim, stole. W tym roku postanowiliśmy przypomnieć starym czytelnikom, a nowym zaprezentować tamten wybór przepisów. W końcu to aż 80 potraw... ...przepisów na błyskawiczne sałatki, rybne przystawki, smaczne zupy, inspirujące pomysły na karpia. Ponadto zaglądamy w kuchnię regionalną....

  • W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany na Wigilię. Fot. 123RF/Picsel To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych, dlatego powinno częściej pojawiać się na naszych stołach. Dlaczego od święta? W...

  • Norweska Rada ds. Eksportu Produktów Rybnych - NSEC jest organizacją powołaną w 1991 roku przez Norweskie Ministerstwo ds. Rybołówstwa w celu zwiększania świadomości konsumentów dotyczącej norweskich ryb i owoców morza, zarówno w Norwegii, jak i na świecie. Rada działa jako ciało doradcze ministerstwa i finansowana jest przez norweski przemysł ze środków pochodzących z podatku eksportowego. Nadrzędnym zadaniem Rady jest umacnianie pozycji Norwegii jako eksportera ryb poprzez działania...

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...