• Informacje na temat:

    kolorowy krem do tortu

Przepisy na temat: kolorowy krem do tortu
  • Sezon na gruszki

    ..., pieprzem i cukrem, zmieszać z olejem. Tak przygotowanym sosem polewać sałatkę. Dekorować kolorowym pieprzem. Czas przygotowania: 15 minut Jedna porcja zawiera: 2510 kJ/600 kcal 4 porcje(...). 3 jajka ubić z 3 łyżkami cukru, wmieszać śmietanę i wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blasze (28X34). Posmarować kremem kokosowym. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać posypką...

  • Sprawdzony przepis na "Kolorowy tort"

  • Pyszny torcik naleśnikowy bez pieczenia. Czekoladowe gniazdko jest tylko do dekoracji.

  • pyszny i lekki tort, dobry dla tych, którzy nie przepadają za bardzo słodkimi ciastami ;)

  • Tort dla mojego najwspanialszego brata z okazji urodzin.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy tort"

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Smaczny pomysł na "Kolorowy bananowiec"

  • Tort zamówiony przez córkę w jej ulubionych kolorach,wiem że sztuczne barwniki to be,ale zachwyt dziecka zostaje w pamięci.

  • Kto nie lubi makaronu? :) U mnie w rodzinie wszyscy przepadają za makaronem w każdej postaci. Tutaj zapiekany makaron w formie tortu - a dodatki to to co macie pod rękę. U mnie mięso mielone, pieczarki, cukinia, świeża papryka. Pyszne, kolorowe i sycące danie, a co najważniejsze- niedrogie:)

Artykuły na temat: kolorowy krem do tortu
  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Kolorowe torty

    Idealne na przyjęcia urodzinowe, ale nie trzeba czekać na wielką okazję, aby cieszyć się ich smakiem. Już dziś możesz zrobić pyszny kolorowy tort!

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • Wesele bez mięsa?

    ...i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik(...), czyli z przewagą potraw jarskich, choć na stołach pojawią się również mięsa i ryby. Przykładowo: na obiad można podać krem z jarzyn (doskonała alternatywna dla tradycyjnego rosołu) oraz kotlety z warzyw...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Świąteczne gotowanie

    ...ci bardzo pomocne). Jeżeli nie wyobrażasz sobie świąt bez tortu, do przyrządzania kremów używaj niskotłuszczowych jogurtów. I zawsze pij dużo wody. Używaj przypraw! Kolorowy pieprz Pobudza...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Imieniny mojej Mamy

    ...zabraknac malenkich grzybkow, ktore na te okazje marynowala moja bacia. Zasiadalam przy stole i tworzylam kolorowe cudenka. Z reguly po 10. Nakladalam na precelek kolorowy twarozek  i tworzylam(...)  (ale uczciwie mowie, nie zawsze). czasem musial wystarczyc narodowy sledz. Alkohol tez byl i radziecki szampan tez. Byl tez ulubiony mamy tort - dzielo Babci .Tort byl makowy z kremem cytrynowym...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...