• Informacje na temat:

    kolorowa salatka z tunczyka

Przepisy na temat: kolorowa salatka z tunczyka
Artykuły na temat: kolorowa salatka z tunczyka
  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal! Biszkopt 5 jajszczypta soli ¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Masa 200 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej)200 g serka mascarpone1½ łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Konfitura z agrestu 400 g agrestu152 g cukru drobnego2 łyżeczki agaru woda do rozpuszczenia agaru1 kiwi Polewa 100 ml śmietanki 36%100 g gorzkiej...

  • Co i jak jeść w pracy, by nie utyć?

    Kanapka, miska owoców czy danie z firmowego bufetu? Dietetyczka radzi, co i jak jeść w pracy, aby dobrze się czuć, sprawnie pracować i nie tyć...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Dieta biegacza

    Bieganie to jeden z najpopularniejszych sportów w Polsce. Coraz więcej osób zaczyna poważnie traktować treningi, kupuje specjalne obuwie i ubrania, bierze udział w prestiżowych imprezach biegowych, takich jak ORLEN Warsaw Marathon i profesjonalnie zaczyna odchodzić do tematu odpowiedniej diety. Wbrew pozorom menu biegacza jest tak samo ważne, jak technika biegu. Co jeść, by efektywnie rozwijać swoje ciało i być zdrowym?

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Co jeść w pracy?

    ...wiejskiego. Nie zawiera soli, a też jest dobrym źródłem sycącego białka. W liczbach: węglowodany 182 g, białko 24 g, tłuszcze 11 g, błonnik 2 g Kolorowa sałatka z krewetkami 314 kcal Dostarczy...

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Fot. 123RF/Picsel Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki...

  • Jedz to, co daje supermoc!

    Czyli te produkty, które zawierają cenne dla zdrowia składniki. Przedstawiamy naszą listę (kolejność nie ma znaczenia) i propozycje, jak z niej korzystać, aby posiłki nie traciły tego, co dla nas równie ważne - smaku.

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...