• Informacje na temat:

    koktaijl krewetkowy

Przepisy na temat: koktaijl krewetkowy
  • Szybki obiad w pół godziny

  • Niesamowicie aromatyczne danie na każdą okazję! Wyśmienite połączenie świeżego smaku ogórków i kremowego sosu z krewetek. Pokaż swoje umiejętności kulinarne i zachwyć wszystkich gości bogactwem smaku i paletą smacznych kolorów.

  • szybciutko:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Ogórki w sosie krewetkowym"

  • Smaczne, lekko kwaskowate.

  • Świetna przystawka np. na przyjęcia

  • Jak dla nas wymarzona zupa. Słodko-pikantna z cytrusową nutą trawy trzcinowej i imbiru.

  • Dla wielbicieli krewetek

  • Szybkie i smaczne danie :)

  • Kiedyś jadłem w Toskanii kalmary faszerowane pysznym, pikantnym, krewetkowym nadzieniem. Smak pozostał... Ostatnio przeczytałem "Śródziemnomorskie lato" - wspomnienia Davida Shalleck'a z jego pracy jako szef kuchni na śródziemnomorskim jachcie, gdzie przytoczony jest przepis na cannelloni z takim farszem. Niebo w gębie! Zamiast cannelloni użyłem otrzymanego w prezencie liguryjskiego makaronu paccheri ondulati (grube, karbowane rurki). Podałem jako przystawkę - moje Walentynki były...

Artykuły na temat: koktaijl krewetkowy
  • Od dawna wiemy, że ludzka pomysłowość nie zna granic. Dotyczy to również lodów. Entuzjastom tego pozornie niewinnego mlecznego deseru udało się wyprodukować niezwykłe kombinacje smaków. Wenezuela to kraj gorący, w którym amatorów lodów nie brakuje. Jeden z nich, Portugalczyk Manuel Da Silva Oliveira, wymyślił około 900 smaków lodów. W miejscowości Merida prowadzi on lodziarnię o nazwie Heladeria Coromoto, gdzie codziennie można spróbować lodów w 75 smakach. I są to smaki nie byle jakie! Na...

  • Kolejny odcinek serii „Bake Off – Ale Ciacho!” będzie wypełniony orientalnymi aromatami i apetycznymi wypiekami, w sam raz do dzielenia się z bliskimi. W ubiegłym tygodniu, uczestnicy programu „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z dwoma, tylko pozornie łatwymi zadaniami. Pierwsze z nich przygotował znany cukiernik - Tomasz Ilnicki. Poprosił zawodników o odtworzenie legendarnego przepisu na naked cake - efektowny tort, którego boki nie są pokryte kremem, dzięki czemu naszym oczom...

  • W kolejnym odcinku „Bake Off – Ale Ciacho!”, wraz z uczestnikami programu, spróbujemy upiec popularne ciasteczka oraz przygotować wyjątkowe kosze piknikowe. W ubiegłym tygodniu, zmagania o tytuł domowego mistrza wypieków upłynęły pod znakiem potyczek z ciastem drożdżowym. Sędziowie postawili przed uczestnikami trudne zadanie przygotowania wyjątkowo apetycznych bułeczek i chlebów. Zadbali również o to, aby nie było zbyt łatwo, wprowadzając do turniejowych wypieków kilka zaskakujących...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji Emilia-Romana. To...

  • To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, jesienne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej treściwe i rozgrzewające potrawy. Oczywiście, wszystkie najsmaczniejsze przepisy na jesienne zupy...

  • Możesz być pewien, że w Tajlandii, kraju, gdzie każdy wita cię uśmiechem, zostaniesz także dobrze nakarmiony. Ojczyzna przepysznych curry to raj dla wszystkich miłośników dobrej kuchni, którzy z zagranicznych wojaży najbardziej lubią przywozić kulinarne pocztówki. Fot. materiały prasowe Tajlandia już od wielu lat przyciąga turystów niezwykle bogatą kulturą, interesującą historią oraz zjawiskowymi widokami. Każdy kto był tam chociaż raz doskonale wie, że w tym zakątku świata znajdziemy niemal...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej do Polski Do...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • O zwyczajach, tradycjach i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na sprawach ciała. Skoro już zapraszamy gości, szykujemy wosk i chłodzimy alkohol to pojawia się odwieczne pytanie - co podać na stół? Postanowiliśmy przyjść z pomocą i przygotować gotowe menu, z którego każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie.   O zwyczajach, tradycji i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na...