• Informacje na temat:

    kokosowe nadzienie do pralinek

Przepisy na temat: kokosowe nadzienie do pralinek
  • Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem.

  • Pralinki nadają się na imprezy imieninowe, urodzinowe dla dzieci. Dzieci podczas konsumpcji będą mogły się bawić w zgadywankę z czego pralinki zostały zrobione.

  • Sprawdzony przepis na "Pralinki"

  • Po pieczeniu rogali marcińskich zostało mi sporo masy marcepanowej przepis tu. Wyszła tak pyszna że musiałam ją wykorzystać. Pomysł był prosty a efekt zaskakująco pozytywny.

  • Małe rogaliki z nadzieniem kokosowym przygotowałam, a z tego przepisu aż 64 szt. otrzymałam. Nie za słodkie, trochę kokosanki mi przypominają i pomimo takiej ilości szybko znikają. Im są mniejsze tym fajniejsze. Polecam je przygotować, na pewno nie będziecie żałować.

  • Eleganckie pralinki, nadają się na prezent.

  • Smaczny pomysł na "Ciasto z kokosowymi pralinkami"

  • Jakis czas temu kupilam silikonowa foremke do pralinek- dopiero teraz "odwazylam" sie jej uzyc- i z pewnoscia nie byl to ostatni raz :) Pralinki sa lepsze niz te ze sklepu, a nadzienie dobieramy wg swoich upodoban. Ja nie chcac kombinowac za bardzo za 1. razem nadzialam je kremem czekoladowym typu nutella :)

  • Naleśniki zna chyba każdy i jestem pewna, że większość z nas je uwielbia i oczywiście ma swój ulubiony sposób ich podania. Możliwości jest wiele. Można modyfikować zarówno farsz jak i ciasto naleśnikowe. U nas dzisiaj powstały kawowe naleśniki z pysznym nadzieniem kokosowym. Polecam Wam gorąco, bo smakują fantastycznie. Jedno z lepszych połączeń smakowych, jeśli chodzi o naleśniki na słodko.

Artykuły na temat: kokosowe nadzienie do pralinek
  • Czekoladka z niespodzianką

    ...miażdżycy i zawału serca. Większość smaków czekolady nadziewanej i pralinek producenci uzyskują poprzez dodanie aromatów, najczęściej syntetycznych, bo takie są najtańsze. Syntetyczny aromat porzeczek czy wiśni ma bardzo często "przykryć" słabe nadzienie. Powinno mieć ono ładną barwę. Gdy są w nim barwniki naturalne, to wszystko w porządku, ale jeśli sztuczne, to bądźmy ostrożni, bo mogą uczulać...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Antonówki z mlekiem kokosowym, kawa z kasztanami i pigwa z zieloną herbatą – przedstawiamy niebanalne kompozycje smakowe kojarzące się z jesienią. Jesień wcale nie musi być nudna, wystarczy pokochać jej smaki/Picsel Co prawda po lecie zostały nam już tylko piękne wspomnienia uwiecznione na fotografiach z wakacji, nie oznacza to jednak, że skończył się sezon na świeże smaki. Jesień ma nam naprawdę wiele do zaoferowania. W ogródku już wyrosły gigantyczne dynie, a w sadach można zbierać jabłka,...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

Wideo na temat: kokosowe nadzienie do pralinek
  • Pralinki kokosowe

    Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem. Dzięki naszemu filmikowi dowiecie się, jak łatwo przyrządzić je samemu w domu!

  • Pralinki kokosowe

    Pralinki kokosowe - każdy uwielbia te drobne łakocie! Delikatne nadzienie, a przede wszystkim otoczka z przepysznych wiórek kokosowych sprawia, że mają niesamowity smak. Nie trzeba jednak zostawiać fortuny w sklepie, by cieszyć się swoim ulubionym przysmakiem. Dzięki naszemu filmikowi dowiecie się, jak łatwo przyrządzić je samemu w domu!