• Informacje na temat:

    kokosanki ciasto

Przepisy na temat: kokosanki ciasto
  • Wytrawne kokosanki

    Sposób przygotowania 1. Ser i jajka zmiksuj na gładką masę. Mąkę wymieszaj z wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Mieszankę suchych składników powoli wsypuj do twarogu, miksując bez przerwy na wolnych obrotach. Ciasto ma być gęste i lepkie. Odstaw na 15-20 minut, by mąka straciła smak surowizny i ponownie zmiksuj. Jeśli jest za gęste, dolej odrobinę gazowanej wody...

  • Pyszności, trzeba się nataplać ale warto ;)

  • Kokosanka z porzeczkami

    Lekkie ciasto do porannej kawy...

  • Kokosanki to jeden z najlepszych smaków dzieciństwa. Takie łakocie robiła moja mama. Ja często towarzyszyłam jej szczególnie w procesie końcowym, czyli namiętnie oczekiwałam na garnek. W rzeczy samej nie po to żeby go umyć, ale wylizać z czekolady. Cudowne wspomnienia... Wspaniałe, mięciutkie, delikatne i wilgotne ciasto, otulone polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Tak właśnie smakowało moje dzieciństwo.

  • Kokosanka z borówkami

    Delikatne, smaczne ciasto z kokosem.

  • ... czyli ciasteczkowa klasyka!

  • ...i dokładnie wymieszać łyżką. 2) Dość luźne ciasto włożyć na 2 godziny do chłodziarki. 3) Ciasto nakładać łyżeczką na posmarowany tłuszczem papier do pieczenia w dużych odległościach (5 cm) od siebie, ciastka...

  • pyszne ciastka, warto czasem do nich wrócić

  • Przepis na kokosanki Anny Starmach

    Przepis na pyszne ciasteczka, które zrobisz w 25 minut!

  • Bardzo podzielne,pyszne,super się przechowują ,warto zrobić .

Artykuły na temat: kokosanki ciasto
  • Owsiane kokosanki

    1. Masło stopić, wymieszać z płatkami owsianymi i kokosowymi wiórkami. Jajka wbić do miseczki. Dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i cynamon. Ubijać...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Babka kokosanka

    Pyszna do kawy.

  • Kto powiedział, że przygotowanie efektownego deseru dla całej rodziny musi wiązać się z dużymi kosztami? Nasi użytkownicy znają sporo przepisów na znakomite i tanie ciasta, które z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Oto ich propozycje. Fot. 123RF/Picsel 1. Maślankowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą Fot. Pobitegarybarbary na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Dodatek maślanki sprawia, że to ciasto jest wyjątkowo delikatne i wilgotne....

  • Ciasta z kokosem

    ...zimnej wody i ubić na sztywno z 7,5 dag cukru. Pianę z białek połączyć z żółtkami. Mieszając, małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blachy (32 x 39 cm). Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Biszkopt przenieść na posypaną cukrem ściereczkę. Usunąć pergamin, a ciasto wraz ze ściereczką...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Słodki amok

    ...miesiączką? Wtedy najważniejsze stają się ciastka, batoniki, kokosanki, ciasteczka maślane, biszkopty z galaretką, czekoladki, kisiele w proszku, budynie w płynie. By poczuć na języku ich smak...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...