• Informacje na temat:

    kokosanka z białek

Przepisy na temat: kokosanka z białek
Artykuły na temat: kokosanka z białek
  • Chrupiące kokosanki

    Kokosanki możesz udekorować kandyzowaną wisienką lub kremem waniliowym. Jeśli nie masz blachy do muffinek, upiecz je na zwykłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kokosanki

    Białe szaleństwo .

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca, wsyp wiórki i powoli wymieszaj. Nabieraj po łyżce masy...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Ciasta z kokosem

    .... Zabezpieczy ją to przed ewentualną fermentacją.  Szybka piana z białek Jest prosty sposób na to, by szybciej ubić białka na pianę. Wystarczy je wcześniej mocno schłodzić w lodówce.  Mrożonego nie lukrować Pierniczki i inne mniejsze ciasteczka po upieczeniu można zamrozić, ale wtedy nie pokrywamy ich lukrem. Lukrujemy je dopiero po rozmrożeniu. Babka kokosanka Składniki na 20 porcji: 250 ml...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Dowiedz się jak odpowiadał na pytania Internautów nasz gość. Fot. 123RF/Picsel Martapoprostu: na czym polega dieta dukana? Krzysztof Łach: Ogólnie rzecz biorąc dieta Dukana to inaczej dieta proteinowa białkowa tzw. protal. Polega na spożywaniu produktów Białkowych. Składa się z 4 faz o różnym czasie trwania w tym ta ostatnia faza trwa jakby do końca życia. 1 faza to tzw. faza uderzeniowa trwająca od 5 do 10 dni i polega wyłącznie na przyjmowaniu produktów. Białkowych takich jak chude mięso,...