• Informacje na temat:

    kokosanka dla mikołaja

Przepisy na temat: kokosanka dla mikołaja
  • Moja propozycja ślimaczków z mnóstwem cynamonu i cukru waniliowego to ciąg dalszy tęsknoty za świętami Bożego Narodzenia, tradycją i podniosłą atmosferą. I może takiej, dziecięcej jeszcze, wiary w Świętego Mikołaja :-) Życzę Wam, by się pojawił z workiem prezentów, a jako dowód na to - zostały po nim ślady raciczek reniferów na śnieżnobiałym śniegu. I koniecznie zostawcie mu takie ciastka ze szklanką mleka :-) A... jeśli Wasz Mikołaj ma inaczej na imię, jak mój, to na pewno też skusi się na...

  • Przepis wart wypróbowania: "Czapka Mikołaja. Tort dla dzieci"

  • Pyszne i słodziutkie maślane ciasteczka dla dzieci i dla Świętego Mikołaja ;) Jeśli dzieciaki zostawią je dla Mikołaja razem z kubkiem mleka - na pewno dostaną super prezenty :) Oczywiście można je przygotować na każdą okazję i w dowolnych kształtach.

  • niezawodne i szybkie w wykonaniu babeczki udekorowane jak czapka Mikołaja .Idealny pomysł na mikołajkowe słodkości dla dużych i małych :)

  • wyśmienity smak kokosa i czekolady:)

  • Pyszne, podzielne mocno kokosowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem.

  • Sprawdzony przepis na "Kokosanka"

  • Łatwe.

  • Ekspresowy deser dla kokosomaniaków:) Jeśli nie mamy pomysłu jak wykorzystać białka, to polecam ten przepis.

  • Rozgrzewa, gdyż Mikołaj pracuje ciężko w zimę, jest sycąca, bo Mikołaj ma brzuszek, jest tajemnicza i wyjątkowa jak ten dzień kiedy staruszek z brodą rozdaje prezenty.

Artykuły na temat: kokosanka dla mikołaja
  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Przepisy na 1000 potraw, które można wykonać w 10, 15 lub 20 minutCaroline DarbonneNie chcesz spędzać więcej niż dziesięć, piętnaście czy dwadzieścia minut na przygotowywaniu dania od początku do końca?Ale jako smakoszka pragniesz podać coś pysznego zarówno swojej rodzinie, jak i przyjaciołom, kiedy wpadną bez zapowiedzi? Ta bardzo praktyczna książka jest właśnie dla ciebie!Znajdziesz w niej tysiąc przepisów dla rodziny, tradycyjnych, wyrafinowanych czy egzotycznych, do przygotowania w bardzo...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Czekolada ma swoich wielbicieli na całym świecie. Jest nie tylko elementem diety, przeniknęła również do licznych sfer naszego życia. Smakołyk ten towarzyszy modzie, pielęgnacjom ciała, dekoracjom domowym, może być ofiarowywany w podzięce, przeprosinach czy na specjalne okazje. Słowem, spotykamy się z nim na co dzień, niemal w każdej dziedzinie życia. Fot. 123RF/Picsel Pod różnymi postaciami Pitna, na patyku, gorąca, jako polewa, w rogalikach lub na ostro - czekolada ma obecnie...

  • Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchudzanie na kapuścianej diecie jest łatwe, tanie i przede wszystkim zdrowe. Niech to krótkie stwierdzenie stanowi zachętę do przeczytania tego tekstu. Fot. 123RF/Picsel Konserwowanie warzyw jest proste, choć - podobnie jak przygotowywanie przetworów - dość czasochłonne. Warzywa, które lubimy najbardziej, możemy konserwować za pomocą octu, oleju lub...

  • Dieta bezglutenowa jest prostsza niż się wydaje, a jej wprowadzenie nie musi być problemem. Ulubione śniadaniowe przysmaki można przygotować dobierając alternatywę dla uczulających zbóż. Fot. materiały prasowe Dzięki rosnącej popularności takich produktów możemy je z łatwością kupić w większości sklepów. Sprawdź, jak odczarować z pozoru trudne, bezglutenowe początki dnia. Dieta bez glutenu, czyli jaka? Gluten jest mieszanką białek gluteliny i gliadyny, które znajdują się w pszenicy, życie,...

  • Ciężko wyobrazić sobie wigilijną kolację bez karpia. W końcu to polska, świąteczna tradycja, prawda? Nic bardziej mylnego! Karp nie jest typową, polską rybą wigilijną. Nieprzyjemny smak karpia może wynikać ze sposobu jego przechowywania i transportowania. / fot. 123rf.com Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki...

  • Kiedyś wiedza dotycząca grzybów była zakazana. Uznawano je za przeklęte twory natury, których należy unikać. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na całe szczęście po średniowieczu nadszedł czas ludzi światłych, a grzyby wróciły na stoły. Zbieranie grzybów to naturalny odruch człowieka. Nie da się dokładnie określić, kiedy ludzie zasmakowali w grzybach, ale na pewno były one jednym z pierwszych pokarmów zbieranych w lasach. W starożytności wielbiono je i uważano za boski dar. Rzymianie podawali je na...

  • Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce.Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie!Kto powinien sięgnąć po tę książkę?- osoby zabiegane, które chcą zaoszczędzić czas oraz pieniądze-...