• Informacje na temat:

    knorr krupnik

Przepisy na temat: knorr krupnik
  • Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)

  • Witajcie moi drodzy!!! Dzisiaj u mnie w kuchni klasyka – na obiad gotuję krupnik z kaszą jaglaną. Coś pysznego i zdrowego.

  • Pyszny krupnik w wersji nieco zmienionej, bo ziemniaki podane są osobno. Tak się je tą zupę u nas w domu od lat.

  • Pyszna, rozgrzewająca i syta zupka w chłodne dni:)

  • Zarówno dla dorosłych jak i dla całkiem małych dzieci.

  • Bardzo wyśmienita sycąca ,smaczna zupa na wywarze mięsnym lub jarzynowym , szybko się przyrządza .Sprawdza się nie tylko w chłodne, jesienne i zimowe dni . Polecam

  • Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.

  • Prosta, smaczna zupka.

  • Szybka i pyszna sałatka z kurczaka wędzonego.

  • Szybka, smaczna i przede wszystkim tania zupka :)

Artykuły na temat: knorr krupnik
  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka Szymona Kubickiego "Facet w kuchni". Jajecznica i rosół. To właśnie, te dwa dania wymienialiście najczęściej, jako przepisy, które każdy facet znać powinien. Sporadycznie pojawiały się również odpowiedzi mówiące o konieczności poznania przez mężczyzn przepisów na rozgrzewające zupy, pizzę i słodkie ciasta. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy cztery. Oto laureaci: Pani Anna "Według mnie jest kilka...

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • 5 czerwca przypada Światowy Dzień Środowiska, ustanowiony w 1972 r. przez Zgromadzenie Narodowe ONZ. Ma nam - mieszkańcom globu - przypominać o odpowiedzialności za stan środowiska naturalnego. Przejawem troski o nie jest m.in. wdrażanie w rolnictwie zasad zrównoważonego rozwoju, o czym przypomniała ONZ w ubiegłym roku. Fot. 123RF Wagę zagadnienia zaczynają dostrzegać także konsumenci, bo, jak wskazuje badanie przeprowadzone na zlecenie marki Knorr , pochodzenie surowców z upraw...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...