• Informacje na temat:

    knedle z mrozonymi truskawkami

Przepisy na temat: knedle z mrozonymi truskawkami
  • Knedle z truskawkami

    ...masło. Zagnieć gładkie ciasto. 2. Z ciasta formuj kuleczki, zrób dołek. Do dołka włóż owoc i zalep wokół. Uformuj kulkę. Jeśli ciasto się klei, obsyp ręce mąką. Wrzucaj knedle do wrzącej, osolonej...

  • Każdy z nas uwielbia truskawki, lecz sezon na nie, nie trwa wiecznie. Wielka szkoda! Jesienią, wiosną czy zimą można na szczęście wykorzystać mrożone truskawki. Dzisiaj zapraszam na słodkie polskie danie w sam raz na piątek - knedle z truskawkami.

  • Sprawdzone sposoby na pyszne knedle

    ...1. Najsmaczniejsze są knedle ze świeżymi truskawkami lub śliwkami. Ale poza sezonem możesz je zrobić z owocami mrożonymi lub z puszki. 2. Każdy rodzaj klusek możesz przechować na następny dzień. Po ugotowaniu przelej je odrobiną oleju, by nie posklejały się w misce. 3. Kluski z ziemniaków gotuj partiami w osolonej wodzie. Nie będą się sklejać, jeśli dodasz odrobinę oleju i wymieszasz drewnianą...

  • Ku radości najmłodszego w rodzinie - knedle z truskawkami wg przepisu Babci. :) I jak tu nie tęsknić za latem?

  • Owoce, na które czekamy

    Sezon na truskawki i rabarbar coraz bliżej!

  • Taki nieco inny obiad, wymagający włożenia serca :))

  • Wypróbowany przepis na "Knedle z truskawkami"

  • Proste,tanie i smaczne danie,coś dla dużych i małych :-)

  • Smaczne knedle z ciasta ziemniaczanego z truskawką w środku

  • Kiedy wspominam dzieciństwo, często przywołuję myślami to, co wtedy najbardziej lubiłam. Jedną z takich potraw niewątpliwie były knedle. Ba! Nie były, bo one nadal są w mojej czołówce ;) Uwielbiam z każdym nadzieniem, ale truskawki są numerem jeden!

Artykuły na temat: knedle z mrozonymi truskawkami
  • Najwyższy czas na truskawki

    ..., np. makaron lub ryż. Całość wystarczy polać śmietaną i smaczny posiłek gotowy. Warto zapoznać smyka także ze smakiem bardziej pracochłonnych przysmaków: knedli lub pierogów z truskawkami. Owocowym(...) zmiksowanego z odrobiną cukru do smaku i zatopionymi w środku truskawkami pokrojonymi w grube plasterki. Gdy odtaje, taki domowy deserek będzie miał smak, kolor i aromat, jakby był przygotowany ze...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  •   Ząb unormowany, wczoraj byłyśmy na konsultacji u ortodontki dziecięcej, szanse są, ja sobie dodaję, że duże. Zęby połączone włóknem szklanym, ustabilizowane,...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • ...się cieszę, bo wiecie. A jutro startuje na 21 do 5, aż strach mnie olecial, Caly dzień wolny, zrobie tylko knedle z mrożonymi truskawkami, wydepiluje  sie tu i ówdzie, zrobię pazurki, takie domowe...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...