• Informacje na temat:

    knedle z mięsem i kapustą

Przepisy na temat: knedle z mięsem i kapustą
  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    .... Natomiast ziemniaki "C", mączyste i sypkie po ugotowaniu, najlepiej przeznaczyć na purée, knedle czy kopytka. Kartoflanka z koprem włoskim: łyżka oliwy 20 g masła 1-2 bulwy (300 g) kopru włoskiego(...): 1. Podsmaż na maśle pokrojone papryki, cebulę i mieloną paprykę (2-3 minuty). Dodaj przecier i podsmaż. Dodaj mięso i bulion, wymieszaj, duś 60 minut. 2. Ziemniaki wymieszaj z kapustą, jajkami i mąką...

  • Podaję przepis na knedle. Przepis od dawna pojawił się w moim domu, dzięki mojej teściowej. Ciasto jest super, a farsz możemy robić przeróżny. Tutaj wersja z mięsem.Polecam knedle- są pyszne.

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...górali - głównie potrawy bazujące na mące i kartoflach. Popularne są różnego rodzaju kluski i knedle takie jak Pinzgauer Nocken (kluski ziemniaczane z farszem), ale też potrawy znane w innych okolicach takie jak Bauernschmaus (kilka rodzajów mięsa z kiszoną kapustą i kluskami), Gröstel (ziemniaki, kluski, kiełbaski i wędzone mięso zasmażane na patelni). Również tradycje piwowarskie odcisnęły swoje...

  • Przepis wart wypróbowania: "Knedle z mięsem"

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...gruszki i ocet balsamiczny. Knedle serwetkowe rozwinąć z folii i pokroić na plastry. Gęś serwować z knedlami, brukselką i sosem. Czas przygotowania: 180 minut Jedna porcja zawiera: 4360 kJ/1041 kcal Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą Składniki: - jedna gęś, - sól, pieprz, - 2 puszki kasztanów, - 4 kwaskowe jabłka, - pęczek majeranku, - 100 g rodzynek...

  • Smaczny pomysł na "Knedle z mięsem"

  • Przepis wart wypróbowania: "Knedle i pyzy z mięsem"

  • Sprawdzony przepis na "Knedle nadziewane mięsem"

  • Knedle ziemniaczane możemy nadziewać czym tylko chcemy i co akurat mamy pod ręką. Przyszedł mi smak na kapustę kiszoną, dorzuciłam jeszcze trochę grzybów suszonych i podałam knedle polane masełkiem z podsmażoną cebulą.

  • Przepis wart wypróbowania: "Czeskie knedle z kapustą"

Artykuły na temat: knedle z mięsem i kapustą
  • Ciepłe kluchy

    Knedle, kluski, pyzy - klasyka polskiej kuchni.

  • Z powodu zabiegania i zapracowania często nie mamy czasu na gotowanie. Zamiast tego stołujemy się w barach szybkiej obsługi lub jeśli znajdziemy 20 minut czasu więcej idziemy do baru z chińskim jedzeniem lub na pizzę. Może zamiast tego warto zainteresować się produktami mrożonymi domowej jakości? Firma ANITA wprowadza na rynek nową markę pyz i pierogów - Pyza Polska. To dobra wiadomość dla koneserów, a tych w Polsce nie brakuje. Badania wskazują, że na mrożone przysmaki przeznaczamy już 2,3...

  • Knedle miesem nadziewane ... z wschodniej kuchni

    ...knedle we wrzatku osolonym, 5 minut od wyplyniecia na powierzchnie. Podajemy z boczkiem, z cebulka i najlepiej z kwaszona z jablkiem modra kapusta... ja sama na zime ja kisze ale teraz nie mam wiec...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszne, ale i bardzo zdrowe. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Młoda kapusta

    ...żeberka i przykryj pozostałą kapustą. Zalej 350 ml wody (1 i 1/2 szklanki), dodaj sól, pieprz i duś tak długo, aż żeberka staną się zupełnie miękkie. Żeberka duszone w kapuście podawaj z kluskami drożdżowymi gotowanymi na parze, knedlem ziemniaczanym, kopytkami lub z młodymi ziemniakami. Danie możesz udekorować pokrojoną w kostkę papryką - świeżą lub konserwową.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Unia smaków

    ...jest kuchnia Górnej Adygi. Pół wieku temu górzysty region Włoch znany był z raczej ciężkich dań podobnych do tych z Europy Środkowo-Wschodniej: knedle, kapusta, ziemniaki, mączne, zawiesiste sosy(...)). Później na tym samym bulionie robię sos do ryby, którą podaję z purée ziemniaczanym (koniecznie ze szczyptą gałki muszkatołowej!) i duszoną młodą kapustą. W kuchni Niederkoflera najważniejsze są...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ..., skandynawskie, rosyjskie, francuskie, austriackie. No jasne, typowo środkowoeuropejskie są na przykład knedle. To jakaś odmiana pierogów, ale ciasto jest zupełnie inne, bo dodaje się do niego ziemniaków. Więc jadamy knedle z owocami, ze śliwką. Pani lubi knedle? - Czasem zjem, nie mam nic przeciw knedlom, ale raczej ich nie robię. "Mięso z owocami ma w sobie coś niesłychanie...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...