• Informacje na temat:

    klopsy królewieckie

Przepisy na temat: klopsy królewieckie
  • Klopsy królewieckie

    ..., doprawić solą, pieprzem i musztardą. Uformować 12 klopsów. Lekko osoloną wodę zagotować. Wkładać klopsy i gotować 10 minut na słabym ogniu. Klopsy wyjąć. Wywar przecedzić odmierzyć 0,5 l. Zrobić zasmażkę i stopniowo wlewać wywar, ciągle mieszając. Gotować 5 minut na słabym ogniu. Śmietanę zmieszać z żółtkiem dodać do sosu (nie gotować). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Klopsy i kapary...

  • Jedna , że sztandarowych potraw z kuchni niemieckiej.

  • Przepyszne w smaku, tzw "kwasne klopsy" lub "kaparowe klopsy". Mieso mielone calkiem inaczej. Danie dosc popularne w Niemczech. Ja do tej pory tego nie znalam, jednak po dzisiejszej probie (nie wiem, jak chcialo mi sie gotowac podczas tego upalnego dnia..) na pewno wlaczam do stalego repertuaru. Zachecam serdecznie.

  • Klopsy zrobione z mięsa wieprzowego i wołowego. Tak zrobionych klopsów możemy użyć do drugich dań oraz do niektórych zup. Klopsy surowe można zamrażać, jeżeli nie było do nich użyte mięso mrożone.

  • WSPANIAŁA ALTERNATYWA DLA MIĘSA MIELONEGO I SŁYNNYCH KLOPSÓW. IDEALNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ NA ZIMNO JAKO PRZEKĄSKA PIKNIKOWA

  • Smaczny pomysł na "Klopsy drobiowe"

  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsy rybne"

  • Smaczny pomysł na "Szwedzkie klopsy"

  • Smaczne i soczyste klopsy,dobrze nadziane,nadają się na obiad jak i również na święta.

Artykuły na temat: klopsy królewieckie
  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...