• Informacje na temat:

    klopsiki z wołowiny

Przepisy na temat: klopsiki z wołowiny
  • Klopsiki w listkach roszponki

    Składniki: 1 op. roszponki 1 pęczek rzodkiewek 4 pomidory garść kiełków sojowych Na klopsiki: 40 dag mielonej wołowiny 1 kajzerka 1 cebulka (obrana i posiekana) 100 ml mleka 1 jajko l 3 łyżki mąki olej do smażenia sól pieprz Sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu 1 łyżeczka musztardy ciemny sos sojowy Przygotowanie: 1. Klopsiki: bułeczkę namocz...

  • Szwedzkie klopsiki

  • Pieczone klopsiki wołowe

    Klopsiki najlepiej smakują maczane w jogurcie naturalnym wymieszanym z posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi, listkami świeżej mięty, przyprawionym solą i czarnym pieprzem.

  • Gulasz z wołowiny

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...koniecznie sprawdź na opakowaniu zawartość tłuszczu. Jeśli chcesz, możesz przyrządzić te klopsiki z mielonej wieprzowiny lub mieszanki mielonej wołowiny i wieprzowiny. Skłądniki na 4 porcje: 500(...) kilka dodatkowych kalorii. Zobaczysz, że nikt nie zauważy różnicy. Goście będą zbyt zajęci smakowaniem soczystej wołowiny z bazylią i mozzarellą, opakowanych w chrupiącą ciabattę. Składniki na...

  • Aż dziwne ale nie znalazłam przepisu na ugotowanie tak znanej potrawy jak rosół, a wiem że rosół rosołowi nierówny

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...papryką, ciorba de perişoare - z klopsikami, ciorba ţaraneasca - "zupa chłopska" z wielu warzyw i wołowiny, ciorba de potroace - rosół drobiowy z dużą ilością kwaśnicy, znany z dobroczynnych właściwości(...), upieczoną w sosie pomidorowym oraz musace de cartofi - zapiekankę z ułożonych na przemian warstw ziemniaków, przyprawiona na ostro wieprzowiny, baraniny, wołowiny lub wszystkich naraz zmieszanych razem...

  • Sekret tkwi w rozgotowanym ryżu.

Artykuły na temat: klopsiki z wołowiny
  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...z przyprawami najczęściej wyjmuję kumin, kolendrę, cynamon i ziele angielskie. Składniki: Klopsiki: 250 g mielonej jagnięciny 250 g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ pęczka natki(...) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka świeżej mięty sól świeżo mielony czarny pieprz Sposób przyrządzania: Przygotuj klopsiki. Mięso dokładnie wymieszaj...

  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Orientalne klopsiki... i komentarze z wczoraj

    Czyli klopsiki inaczej, doprawione zielona kolendra, wykonane z mieszanego miesa wolowiny i kielbasek Merguez czyli z baraniny, podane z kasza kuskus i...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Trudny czas dla wrzodowców

    ...klopsiki bez sosu i marynat. Ze względu na tłuszcz unikaj wieprzowiny i wołowiny, kiełbas i boczku. 3. Duszone owoce Cukier w nich zawarty wzmaga nadkwasotę, wybieraj więc tylko owoce niesłodkie...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Gorąca zupa? To jest to!

    Gulaszowa z boczkiem Składniki na 4-6 porcji: 1 kg wołowiny, 4 duże ziemniaki, 30 dag boczku wędzonego, 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże cebule, 1 papryka, 1 szklanka groszku (konserwowy lub mrożony(...) meksykańska z fasolą Składniki na 4-5 porcji: 40 dag wołowiny, 1 cebula, 1 i 1/2 litra wywaru, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ziemniaki, 2 marchewki, 2-3 łyżki koncentratu...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Chleb nasz powszedni

    Pieczeń rzymska nadziewana Składniki na 12 porcji: 1 kg mielonego mieszanego mięsa (np. wołowiny, wieprzowiny i indyka), cebula, 3 łyżki masła, 2 jajka, bułka kajzerka, 1/2 szklanki mleka, łyżka(...). Przygotowanie (bez czasu pieczenia): 40 minut Porcja: 395 kalorii Zupa chlebowa z razowca Składniki na 4 porcje: Na wywar: 30 dag wołowiny na rosół (np. antrykot, pręga), 2 cebule, 2 marchewki...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...