• Informacje na temat:

    klopsiki w zupie

Przepisy na temat: klopsiki w zupie
  • Kolorowa zupa z klopsikami

    ...pieprzu. Wlej bulion, gotuj 10 minut. Po tym czasie włóż klopsiki. Gotuj dalej 25 minut. Przypraw solą, pieprzem i lubczykiem...

  • Można podawac jako danie główne z ziemniakami, puree lub wkładkę do zup (rosołu, barszczu, serowej...).

  • Zupa rybna pachnąca kolendrą

    ...zmiel w maszynce do mięsa  albo w blenderze. Wymieszaj z kaszką i jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, przyprawę, sól i pieprz. Wyrób. Z masy uformuj niewielkie klopsiki (będzie ci łatwiej, gdy wcześniej  dłonie zwilżysz zimną wodą - ma- sa nie będzie się do nich kleiła).   3. W osobnym garnku zagotuj 1-2 litry posolonej wody. Na wrzątek wrzuć klopsiki. Gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj je jeszcze...

  • Smaczny pomysł na "Pulpety w zupie koperkowej"

  • Zupa drwali

    ...wilgotnymi rękami uformuj małe klopsiki. Ugotuj je osobno w lekko posolonej wodzie. 3. Zupę przypraw do smaku solą i pieprzem (można dodać także odrobinę majeranku). 4. Gotową zupę rozlej do ośmiu talerzy...

  • Sprawdzony przepis na "Pulpety w zimowej zupie jarzynowej"

  • Jarzynowa z klopsami

    ...bulionem, zagotuj. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut. Filety rybne zmiel. Wymieszaj z kaszką i jajkiem. Dodaj przyprawę, sól i pieprz. Wyrób. 2. Z masy uformuj klopsiki. Ugotuj je w posolonej wodzie. Masło stop, oprósz mąką, zrumień.3. Zasmażkę wymieszaj z odrobiną zupy, wlej do garnka z resztą zupy. Gotuj minutę. Zupę ponownie przypraw, rozlej do kokilek. Do każdej włóż po 3-4 klopsiki.

  • Smaczna odmiana polskich pulpetów. Pycha

  • Zupy z kaszą

    ...zagotuj z listkami i zielem. Dodaj warzywa. Gotuj je 10 min. Włóż klopsiki. Gotuj je w zupie ok. 10 min. Dołóż kaszę, ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę posyp posiekanymi...

  • Smaczny pomysł na "Klopsy w pomidorowej zupie z ryżem"

Artykuły na temat: klopsiki w zupie
  • Zupa z klopsikami

    Bułkę moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie, odcisnąć. Jajko dobrze umyć, wbić do mięsa. Dodać sól, pieprz i majeranek do smaku. Masę mięsną wymieszać, dodać odciśniętą bułkę. Dobrze wyrobić, wilgotnymi dłońmi uformować małe klopsiki, usmażyć na oleju. 2 Papryki dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paseczki.  Na patelni rozgrzać olej, włożyć paprykę, smażyć na średnim ogniu...

  • To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, jesienne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej treściwe i rozgrzewające potrawy. Oczywiście, wszystkie najsmaczniejsze przepisy na jesienne zupy...

  • Kremowa zupa z klopsikami

    Przygotowanie: Mięso wymieszać z jajkiem i bułką, doprawić solą, pieprzem, ziołami, formować klopsiki, usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Zalać bulionem, ugotować do miękkości, doprawić przyprawami i serkiem. Ziemniaki obrać, ugotować osobno. Zupę zmiksować, podawać z klopsikami i ziemniakami...

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Zupa paprykowa z klopsikami

    ..., wrzuć szpinak, i posiekany ząbek czosnku, dodaj starty parmezan. Dopraw solą i pieprzem. Wrzuć do zupy klopsiki i szpinak. Nasza rada: Smażąc, pamiętaj, aby tłuszcz wlewać na gorącą, a nie na...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zupa z klopsikami

    ...zmiksuj blenderem na gładki mus i wlej do nich bulion. Dodaj słodką i ostrą paprykę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż podsmażone klopsiki oraz paski papryki, podgrzej. Zobacz także:

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Zupa jarzynowa z klopsikami i koperkiem

    Umyj skrzydełka i przełóż je do garnka z wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz obraną, pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj ją z mięsem mielonym. Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz. Uformuj klopsiki. Wrzuć delikatnie klopsiki do gotującej się zupy i gotuj jeszcze około kwadransa. Umyj i posiekaj koperek...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...