-
Informacje na temat:
klopsiki w sosie orientalnym
-
...dodaje się baraninę). Można je spotkać przyrządzone podobnie jak w Polsce - w liściu kapusty, ale kiszonej, albo też na sposób bałkański - w liściu winorośli. Oba rodzaje dusi się w sosie pomidorowym. Dla(...), upieczoną w sosie pomidorowym oraz musace de cartofi - zapiekankę z ułożonych na przemian warstw ziemniaków, przyprawiona na ostro wieprzowiny, baraniny, wołowiny lub wszystkich naraz zmieszanych razem...
-
Miałam ochotę na warzywne danie ze szczyptą azjatyckich przypraw
-
Propozycja na smaczne i aromatyczne przygotowanie kurczaka w azjatyckim stylu.
-
Sprawdzony przepis na "Kaczka w orientalnym sosie"
-
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne klopsiki"
-
Smaczny pomysł na "Klopsiki w sosie"
-
U nas gotuje się w ten sposób...mam dwa produkty (makaron soba i schab) i robimy totalnego freestyla. W zasadzie to najważniejsze później są przyprawy i wcale nie chodzi o to, że im więcej, tym lepiej. Tak zabija się smak składników głównych, a nie o to tutaj chodzi. Raczej o balans, o nasz smak.
-
Proste i smaczne.
-
No to proszę, ręka w górę kto nigdy nie jadł klopsików w sosie pomidorowym :) hehe, no właśnie, chyba wszyscy jedli i na dodatek chyba wszyscy je lubią :) no bo jak tu ich nie lubić? Delikatnie doprawione mięsko, z nutą majeranku, obsmażone, a wszystko to skąpane w aromatycznym, gęstym pomidorowym sosie? Podawane z czym kto lubi i zawsze nieziemsko dobre! Dziś pokażę Wam, jakie klopsiki robię swojej rodzinie i... zawsze smakują! ;)
-
Pyszne sezonowe danie, póki mamy świeże grzybki trzeba wykorzystywać :)
-
-
Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...
-
-
Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...
-
...w nieco orientalnym stylu. Na 4 porcje 600 g rdzawca moze byc czarny badz zolty 2 kromki tostowego chleba zabek czosnku jajko 50 g maki sol drobno posiekana swieza kolendra Na sos(...) Chelba namaczamy w cieplej wodzie. Rybe miksujemy dodajemy odsaczony chleb, czosnek i doprawiamy. Na koniec dodajemy jajko. Formujemy male klopsiki i obtaczamy je w mace. Na oliwie podsmazamy...
-
Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...
-
...suche. Jakie mięso wybrać? Drobiowe: sprawdzi się szczególnie w pulpecikach w lekkim sosie lub w grillowanych na ruszcie kebabach. Jest mało kaloryczne. Wołowe: niezawodne do klasycznych hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti...
-
Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...
-
Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...
-
Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...