• Informacje na temat:

    klopsiki pieczone z pieczarkami

Przepisy na temat: klopsiki pieczone z pieczarkami
  • Klopsiki otulone warzywami

    Sposób przygotowania 1. Bułeczkę namocz. Marchewki i ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ugotuj je w posolonej wodzie na półtwardo. Warzywa odcedź, osącz. Pieczarki oczyść, ew. opłucz i osusz. Pomidorki umyj, pokrój na połówki.  2. Bułeczkę odciśnij dołóż do mięsa. Wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób.  3. Z masy uformuj niewielkie klopsiki. Smaż je 5 minut na...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczone klopsiki"

  • Kotleciki po mieszczańsku

    Oto danie na większy apetyt. Razem z kluseczkami ziemniaczanymi zaspokoi nawet bardzo duży głód!

  • Wypróbowany przepis na "Pieczone klopsiki wołowe"

  • Przepisy na cały tydzień

    Sałatka ziemniaczana z klopsikami Sposób przygotowania 1. Do mielonego mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól i pieprz. Wyrób dłonią masę, formuj malutkie klopsiki, wrzuć na głęboki rozgrzany tłuszcz, smaż około 10 minut, przewracając je. Osącz na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.  2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój. Pozostałe warzywa...

  • Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki nadziewane pieczarkami"

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Klopsiki z dodatkiem fety, pieczone w piekarniku, podane na sałatce z kuskusu. Idealne danie na wynos

  • Danie zgodne z Dietą Dukana (Faza I i II), pyszne w smaku, nietłuste i szybkie do zrobienia :)

  • grilowy przysmak

Artykuły na temat: klopsiki pieczone z pieczarkami
  • Podaj drób na różne sposoby

    .... Podlać gorącym bulionem i pozostałą marynatą. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Klopsiki curry z warzywami Składniki na 6 porcji : 70 dag mielonego mięsa drobiowego, po(...) klopsiki. Gotować ok. 15 min. na małym ogniu. Sos powinien zagęścić się samoistnie. Jeśli używasz rzadkiej śmietany, warto go jednak zaprawić zasmażką. Kurczak z orzechami Składniki na...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Grzybowe specjały

    ...cebulową, rozmarynem i pieprzem. Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem paprykowym, posyp startym serem. Piecz 20 minut. Udekoruj papryczką chili i podawaj. Wykwintne klopsiki w grzybowym(...) sosu wodę. Mięso wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz serem. Masę przypraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...