• Informacje na temat:

    klops z ziemniakow i mielonego

Przepisy na temat: klops z ziemniakow i mielonego
  • Kartoflanka z klopsami

    Składniki: 6 sporych ziemniaków 1 i 1/2 l bulionu warzywnego 1 pietruszka 2 średniej wielkości marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki masła 2 kromki chleba tostowego 30 dag mielonego mięsa drobiowego 1 łyżeczka musztardy 1 jajko sól, pieprz, ew. natka pietruszki do posypania Przygotowanie: 1. Ziemniaki, pietruszkę i marchewki oczyść, pokrój w kostkę...

  • Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek. Ciekawy efekt wizualny i pyszny smak. Można serwować na ciepło lub zimno jako danie obiadowe lub wędlinę do kanapek.

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    Mieszkańcy krajów skandynawskich zajadają się mięsnymi kulkami - klopsikami. W Danii nazywa się je frikadeller, w Finlandii lihapullat, w Norwegii kjottboller, na Islandii kjoetbollur, a w Szwecji koettbullar.

  • Bardzo dobry,świetny na gorąco i na zimno.

  • Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur!

    ...są ziemniaki. Babkę okrasza się skwarkami i doprawia sporą ilością czarnego pieprzu. Równie ciekawym daniem jest klops z jajkiem. - To upieczone w foremce mięso mielone, w którego środek wkłada się...

  • Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.

  • Sprawdzony przepis na "Klops z jajkiem"

  • I znowu mielone mięso w innym wydaniu...

  • Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!

Artykuły na temat: klops z ziemniakow i mielonego
  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • A na talerzu maj

    ...polane roztopionym masłem. Pieczony klops na ciepłej sałatce z groszku w sosie winegret Dla 6 osób Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 2 Klops: 1 kg mięsa mielonego wołowo(...) wiejskiego twarogu, 1 łyżka suszonego tymianku Klops: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni łyżkę masła, podsmaż cebulę, odstaw do ostygnięcia. Mięso mielone wymieszaj z cebulą...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...produktach: ● w przetworach mięsnych - np.: pasztetach, klopsach, kiełbasach, mortadelach. Mąka bywa do nich często dodawana, by poprawić konsystencję. ● w wegetariańskich "wędlinach" - wiele z nich...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Dieta dla alergika

    ...się przy klopsach czy kotletach mielonych. Ciasto z kruszonką, pierogi, naleśniki, a nawet omlet możesz przyrządzić bez jajek. Czasem zamiast mleka wystarczy woda, a zamiast masła - olej. Ale na bazie...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Wiele z informacji krążących na ich temat jest nieprawdziwych. Poznajmy fakty i mity związane z tymi warzywami! Fot.123RF Mit: Ziemniaki są tuczące Ziemniaki w dużej części składają się z wody. Ponadto, zawierają węglowodany złożone, które w odróżnieniu od węglowodanów prostych (zawartych w cukrze, owocach, słodyczach), pozwalają czuć sytość na dłużej. Skórka zawiera sporo...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...