• Informacje na temat:

    klops z pieczarkami i cebulą

Przepisy na temat: klops z pieczarkami i cebulą
  • Przepisy na cały tydzień

    Sałatka ziemniaczana z klopsikami Sposób przygotowania 1. Do mielonego mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól i pieprz. Wyrób dłonią masę, formuj malutkie klopsiki(...) i pieprzem.  Klops ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Zrumień dwie posiekane drobno cebule. Połowę wymieszaj z mięsem. Do reszty dodaj szpinak, masło, przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż...

  • Przepis wart wypróbowania: "Klops z pieczarkami"

  • No to klops! I to pyszny. :)

  • Mozna podac na swiateczny stol wielkanocny lub do kanapek lub zamiast mielonego

  • Prosty przepis na smacznego kurczaka na obiad.

  • Zrobilam to zlosliwie ze wzgledu na kogos kto nie lubi grzybow,no i bach ta osoba zjadla wiecej niz inni,wiec chyba smakowalo,bo jak dla mnie to danie bylo super.

  • Plastry pieczonego klopsa z twardym jajkiem podane z ziemniakami i zasmażaną kapustą z pieczarkami.

  • doskonały jako danie główne lub do kanapek

  • Proste, smaczne, efektowne. Można podawac na zimno i na gorąco.

  • Klops jest wspaniałym daniem które można podawać na ciepło z ryżem lub z makaronem ale jednocześnie krojony w cieniutkie plasterki doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek gdy mamy już dość tych różnych wędlin jakie oferują nam sklepy. Polecam serdecznie!

Artykuły na temat: klops z pieczarkami i cebulą
  • Miel i smaż

    ...smażyć z mielonej wieprzowiny kotlety, piec klopsy i zwijać gołąbki. Szwedzi nie wyobrażają sobie życia bez tradycyjnych klopsików. Można by tak wymieniać jeszcze długo. Ale najważniejsze, skąd wziąć(...) hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Cuda na kiju

    ...i nadziewajcie je na patyczki. Dla bardzo głodnych przedstawiamy szaszłykowe rarytasy.  Klops na patyku Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, rzymska sałata, 12 pomidorków koktajlowych, jajko(...) kuleczki. Na patelni rozgrzej olej i smaż klopsiki z każdej ze stron, aż się zarumienią. Cebulę pokrój na ćwiartki, pokrop olejem i nadziej na kijki razem z usmażonymi klopsikami. Ułóż na blaszce i piecz...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Odświętne jajeczko

    Na patelni roztop smalec i odstaw do ostygnięcia. Mięso wołowe i wieprzowe zmiel tuż przed przyrządzeniem klopsa. W dużej misce wymieszaj mięso z surowym jajkiem, bułką tartą, 3 łyżkami wody, prażoną...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Tak wysokich cen cebuli nie widzieliśmy od dziesięcioleci. Susza, która dotknęła Europę, sprawiła, iż zapłacimy za nią niemal dwa razy więcej niż w ubiegłym roku. Fot. Cezary Pecold / FORUM W ubiegłym roku Polaków straszyły ceny masła. Już niedługo podobny los może podzielić cebula. Chociaż trudno w to uwierzyć, może ona stać się trudnodostępnym rarytasem. Jeszcze do niedawna była jednym z najtańszych warzyw, które dodawaliśmy niemal do każdej potrawy. Niestety, w ostatnim czasie ceny cebuli...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...