• Informacje na temat:

    kiszone ogorki w sloikach przepis

Przepisy na temat: kiszone ogorki w sloikach przepis
  • Przepis na ogórki kiszone

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Bardzo dobre i zdrowe. Swiata nie odkrylam, ale podaje moj niezawodny przepis.

  • Pięć sposobów na idealne ogórki kiszone

    ..., najlepiej w piwnicy. Choć przepis na ogórki kiszone jest prosty to warto znać kilka sposób, które pomogą uzyskać efekt idealnie chrupkich i aromatycznych ogórków kiszonych. Sposoby na idealne ogórki(...).  Przepis na ogórki kiszone...

  • Przepisów i receptur na kiszenie ogórków jest całe mnóstwo. Najlepsze są ogórki z własnej działki, mamy pewność , że nie były zasilane nawozami sztucznymi. Ja proponuję sposób wzbogacony o różne dodatki, tradycjonaliści mogą być sceptyczni, ale to smak ogórków może przekonać.

  • Kisimy ogórki!

    Sprawdzony przepis na ogórki kiszone.

  • Kiszonki są bardzo zdrowymi dodatkami do obiadów i kanapek. Ja co roku zaprawiam (kisze) ok. 10 kg ogórków. Te ogórki to dopracowany przeze mnie przepis na podstawie przepisów mojej mamy i chrzestnej.

  • Zamknij lato w słoiku

    I tak wedle jego przepisu słoik z pomidorami można zrobić z tymi warzywami nie tylko w kolorze czerwonym, ale i żółtym oraz zielonym - te należy wcześniej pokroić w kostkę i podsmażyć na occie balsamicznym, żeby wydobyć z nich słodycz. "Doprawiamy to odrobiną tajskiej bazylii z kolendrą i kisimy w słonej zalewie" - instruuje. Można użyć też pomidorków koktajlowych. "One potrzebują mniej ciepła...

  • Z serii: Zapasy na zimę! Trudno się bez nich obejść, gdy na zewnątrz zimno i pada śnieg. Mają niepowtarzalny smak.Idealne do sałatek, jako dodatek do obiadu i do kanapek.

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Wypróbowany przepis na "Ogórki kiszone"

Artykuły na temat: kiszone ogorki w sloikach przepis
  • Kiszone klasyki

    Przygotowanie: Słoiki umyj i wyparz. Ogórki umyj. Przygotuj solankę (jak w przepisie). W każdym słoiku ułóż ciasno ogórki i przekrojone na pół ząbki...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Kiszone rzodkiewki

    ...odsłoną kiszonych jabłek. Przepis pochodzi z książki Mai Sobczak "Przepisy na szczęście" . Zobacz także:

  • Wbrew pozorom, kiszenie ogórków wcale nie jest prostą sprawą. Aby były naprawdę smaczne, musicie przestrzegać kilku ważnych zasad podczas ich przygotowywania. Tylko wtedy się udadzą. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o kiszonych ogórkach, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Dlaczego tak bardzo...

  • Zakwas z buraków naturalnie wzmocni twoją krew

    Osoby stosujące regularnie terapię zakwasem wiedzą, jak wielka moc kryje się w tym prostym przepisie - przekonuje Marek Zaremba. Autor książki o Hashimoto proponuje zakwas z buraków na soku z kiszonych ogórków albo kapusty, który naturalnie wzmocni krew.

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Kiszonki. Zdrowie zamknięte w słoiku

    Po modzie na rośliny strączkowe i ziarna przychodzi czas na kolejny trend żywieniowy. Kiszenie. I to nie tylko ogórków i kapusty. Coraz częściej przygotowuje się kiszone owoce, truskawki czy śliwki, a nawet jadalne kwiaty. To o tyle zrozumiałe, że kiszenie pozwala na zatrzymanie drogocennych składników letnich owoców i korzystanie z nich zimą.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Wzmacniające napoje po chorobie

    Są nie tylko smaczne i pożywne, ale też... wyjątkowo zdrowe. Bogate w naturalne probiotyki błyskawicznie stawiają na nogi po wiosennym przeziębieniu lub grypie. Oto 8 wypróbowanych przez nas przepisów.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...